Poartă maramureșeană tradițională inaugurată la ”Zilele orașului Baia Sprie”

Orașul Baia Sprie a îmbrăcat straie de sărbătoare la finalul săptămânii trecute, când au fost organizate ”Zilele Orașului”. Sâmbătă, 9 august a fost programat Festivalul Internațional ”SETE LUAS”, aflat la ediția a XXII-a, festival care a inclus mai multe ore de spectacole artistice din  lumea folclorului, a folkului și a muzicii Flamenco.

Sâmbătă, 9 august a concertat Formația Road Band, folkiștii Vali Moldovan, Ghiță Danciu, Vasile Mardare, Grupul IZA și Ansamblul Dor Călător, Ana Gonzales&Joaquin Linera. Duminică, 10 august 2014, cu începere de la ora 14.00, Fanfara Municipală Millennium Band Baia Mare a oferit muzică de promenadă, după care au putut fi admirate majoretele, precum și dansatorii de la Clubul Medio Monte. Au urmat ansambluri folclorice și muzică de petrecere oferită de Dan Vascul, Valer Foris și Sonia Raț, precum și Ansamblul Școlii Populare de Artă ”Liviu Borlan” Baia Mare, în colaborare cu Ansamblul ”Dor Călător” al Casei de Cultură Baia Sprie.  Băisprienii au avut parte și de recitalurile lui Nicu Tontea, Larisa Uta, Andrei Bărbos și Dan Daniel, Alina Augusta și Răzvan Marton, Formația Winds, precum și concertul de final oferit de Semnal M. Seara de duminică s-a încheiat cu un spectacol pirotehnic. Pe parcurusul celor două zile de sărbătoare, la Sala Sporturilor din Baia Sprie au fost organizate competiții sportive de fotbal, tenis de masă, ciclism.

La slujba de duminică au fost invitați, alături de primarul Dorin Pașca și oficialitățile locale ale orașului Baia Sprie, și reprezentanții Consiliului Județean și ai Prefecturii Maramureș. Astfel, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al CJ Maramureș, Gabriel Zetea a participat la acest moment important pentru băisprieni, împreună cu vicepreședintele PNL al CJ, Emil Marinescu și subprefectul de Maramureș, Alexandru Bodre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.