Podul peste Someș între Ulmeni și Chelința, se preconizează a fi finalizat în vara anului 2016!

Gabi Zetea si Lucian MorarGabriel Zetea: ”Finalizând podul peste Someș între Ulmeni și Chelința vom da un exemplu tuturor administrațiilor publice locale că se poate!”

Recent, administrația locală din Ulmeni a semnat contractul de suplimentare a finanțării pentru continuarea lucrării podului peste râul Someș, între Ulmeni și Chelința, ajungându-se la un total de două milioane de lei până acum, din care 1,5 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și 500.000 de lei din fondurile proprii ale primăriei.

Podul peste Someș între Ulmeni și Chelința, proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), program aprobat prin OUG 28/2013, se preconizează a fi finalizat în vara anului 2016. Valoarea totală a lucrării este de aproximativ 11 milioane de lei, a declarat Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș. ”Mă bucur de fiecare dată când avem ocazia de a suplimenta cu sume importante prioritățile în infrastructură ale Maramureșului. Cel mai important proiect pentru Maramureș finanțat în acest an prin PNDL este podul peste Someș, între Ulmeni și Chelința, iar acest lucru este confirmat și de strategia Consiliului Județean Maramureș. Sigur, mai avem nevoie de cel puțin 1 milion de euro în acest an pentru ca termenul ambițios impus de autoritatea locală, prin primarul Lucian Morar să fie respectat. Astfel, termenul prevăzut pentru finalizarea construcției este vara anului 2016. Tocmai de aceea, Consiliul Județean Maramureș a retrimis către MDRAP o cerere de suplimentare a fondurilor și sunt convins că vom avea, după rectificarea bugetară, sumele de care executantul are nevoie pentru a menține alert ritmul de lucrări. Finalizând această construcție pe care Maramureșul o dorește de peste 20 de ani, vom da un exemplu tuturor administrațiilor publice locale din județ că se poate!

Lucian Morar: ”Suntem în grafic în ceea ce privește lucrările podului”

Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni a subliniat faptul că, în ceea ce privește lucrările podului peste Someș acestea sunt în grafic, fiind realizat în acest moment un procent de 25 – 30% din lucrare. ”Sperăm ca, până la sfârșitul lunii în curs să finalizăm structura de beton, respectiv pilonii de susținere, iar în perioada următoare vom lucra la suprastructura podului. Sumele de la Ministerul Dezvoltării au fost deja epuizate și sperăm să fie disponibilizate finanțări mult mai consistente, ca anul acest să finalizăm 60 – 70% din lucrare. Sperăm ca lucrările să fie terminate până în toamna anului viitor. Pentru ca această investiție să fie posibilă am beneficiat de sprijinul vicepreședintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a consilierului județean Emil Ambruș, a premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea. Toți au avut un aport în convingerea MDRAP că acest pod este vital pentru comunitate. Este o investiție foarte importantă pentru Maramureș, iar dacă ar fi să facem un clasament al priorităților, sunt  convins că se află între primele trei la nivel de județ. Îmi doresc ca guvernarea actuală să meargă mai departe, pentru a continua lucrurile bune pentru comunitățile locale”, a declarat primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar.

Emil Ambruș: ”Este cea mai importantă lucrare care se face în ultimii 25 de ani, în zona Codru”

Consilierul județean Emil Ambruș, care s-a implicat de la început alături de executivul Consiliului Județean și administrația locală din Ulmeni în reușita acestui proiect a subliniat că aceasta este cea mai importantă lucrare care se face în ultimii 25 de ani în Maramureș, pe zona Codru. ”Am vorbit cu vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care mereu a fost alături de noi și îi mulțumesc, s-au purtat de-a lungul timpului discuții cu vicepremierul Gabriel Oprea, cu premierul Victor Ponta, cu fostul ministru al MDRAP, Liviu Dragnea. Dorința noastră este să finalizăm cât mai curând acest proiect vital pentru Maramureș”, a subliniat și Emil Ambruș, consilier județean.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.