Poienile de Sub Munte, comuna unde elevii învață la lumina lumânării!

Cine poate să creadă că în secolul XXI mai există localități unde copiii care frecventează școala învață la lumina lumânării? Da, din nefericire este adevărat. Se întâmplă în județul Maramureș, în Poienile de Sub Munte. Senatorul Liviu Marian Pop a tras un semnal de alarmă vis-a-vis de situația existentă aici.

Comuna Poienile de Sub Munte este cea mai mare din județul nostru, având o populație de 10.186 de locuitori. Numărul total al elevilor se ridică la 2.025, aici fiind 74 de clase si 19 grupe de grădiniță. Din păcate, sunt zone unde nu există rețea electrică de distribuție publică. Din această cauză, 289 de locuințe sunt condamnate, în secolul XXI, să stea la lumina lumânării. În 2012 a fost întocmit spre finanțare proiectul privind extinderea rețelei electrice și dat Ministerului Economiei. Valoarea totală a acestuia se ridică la 996.369 euro. Am făcut demersurile necesare, astfel încât proiectul să fie readus în actualitate. Am înaintat deja o scrisoare deschisă către premierul Victor Ponta și am speranțe că problema va fi rezolvată”, a subliniat parlamentarul de Maramureș.

Senatorul Liviu Marian Pop demonstrează că PSD lasă la o parte orgoliile și interesele politice punând mai presus binele maramureșenilor.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.