Poliţia în acţiune pentru siguranţa cetăţenilor!!

politiaPoliţiştii maramureşeni au desfăşurat ieri, 10 iulie, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Ieri, 10 iulie, 152 de poliţişti au acţionat pe raza judeţului Maramureş pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale au efectuat 25 de acțiuni specifice muncii de poliţie, în cadrul cărora au fost executate peste 200 de controale în pieţe, târguri, baruri şi alte locuri de interes operativ.

În urma acţiunilor, au fost constatate patru infracţiuni (una de evaziune fiscală şi trei la regimul circulaţiei rutiere), au fost aplicate 364 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 83.605 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 13.105 lei.

A fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei pe numele unui bărbat în vârstă de 31 de ani. Acesta a fost condamnat la trei ani şi patru luni detenţie pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

De asemenea, poliţiştii au identificat cinci persoane bănuite de comiterea unor furturi. Astfel, la Baia Mare, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani din Fărcaşa, bănuit de furtul mai multor biciclete de pe raza municipiului. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi a fost restituit persoanelor vătămate. O altă bicicletă sustrasă de infractori a fost recuperată de poliţiştii din Coltău. Aceştia au identificat şi persoana bănuită de comiterea infracţiunii, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Coltău, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal.

Şi poliţiştii din Repedea au efectuat investigaţii pentru rezolvarea a două furturi sesizate pe raza comunei. Aceştia au identificat trei tineri din Poienile de sub Munte care au sustras un motoferăstrău dintr-o anexă gospodărească şi cantitatea de 80 litri de motorină din rezervoarele a două autovehicule parcate în curtea unui alt imobil. Prejudiciul, în valoare de aproape 2000 de lei, a fost recuperat în totalitate de poliţişti.

Acţionând pentru combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei silvice, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi poliţiştii din Borşa au confiscat cantitatea de 22 mc material lemnos şi au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 6000 de lei pentru transport fără documente de însoţire valabile.

Pentru siguranța rutieră a participanţilor la trafic, polițiștii rutieri au desfășurat activități în cadrul cărora au verificat peste 70 de autovehicule şi au aplicat 52 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, majoritatea pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut şase permise de conducere şi au retras trei de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate trei infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, respectiv: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.