Poliţist ridicat cu mandat după ce s-a baricadat în casă. A condus beat şi a refuzat testarea pentru alcool

Un poliţist din Bihor a fost ridicat cu mandat de aducere şi plasat ulterior sub control judiciar după ce a fugit de un echipaj al agenţilor rutieri, apoi s-a baricadat în locuinţă, refuzând să se lase testat pentru alcool.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Bărbatul a mai fost sancţionat disciplinar pentru hărţuirea sexuală a unor adolescente.

Agentul Florin Vida, subofiţer în cadrul Poliţiei municipiului Salonta, a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria locală în seara zilei de sâmbătă, în urma unui apel la 112 în care se reclama că un şofer circula cu farurile stinse şi claxona continuu, şicanându-i pe ceilalţi participanţi la trafic.

Şoferul scandalagiu a fost găsit în scurt timp de poliţiştii rutieri care l-au şi urmărit în trafic, făcându-i semn să oprească. Bărbatul nu s-a supus, continuând să conducă până în faţa unei locuinţe. Abia când a coborât de la volan, clătinându-se, agenţii rutieri şi-au dat seama că este un coleg de-al lor.

Acesta a devenit violent în vorbire, a refuzat să se lase testat şi când i-au cerut să meargă la analize de sânge a fugit în casă, refuzând să mai iasă.

Cu dosar penal, sub control judiciar

Agentul Florin Vida a fost ridicat de acasă abia a doua zi dimineaţă, cu mandat de aducere emis de un procuror de la Parchetul Salonta care, luni seara, după audieri maraton întinse pe parcursul a două zile, l-a inculpat pentru refuz de recoltare probe biologice şi l-a plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Vă pot confirma că există un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Salonta. În cursul serii de sâmbătă, a fost surprins în trafic, conducea pe străzile din municipiul Salonta, dar nu a oprit la semnalul regulamentar al echipajului de Poliţie, iar apoi s-a refugiat în casă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, prim-procurorul Carmen Scurt.

Sancţionat pentru hărţuire

Ajuns inculpat, Florin Vida a fost pus la dispoziţie de şeful Poliţiei Salonta iar până la un verdict al instanţei în cazul său, va îndeplini doar sarcini administrative. Oricum, nu e la prima abatere. În 2016, când era poliţist de proximitate arondat la un liceu din Salonta, el a fost reclamat conducerii Poliţiei de părinţii a două adolescente de 15 ani pe care le-a hărţuit sexual, trimiţându-le sms-uri deocheate, invitându-le la întâlniri, până când fetele au arătat mesajele părinţilor.

Atunci, după finalizarea anchetei disciplinare, agentul a fost mutat la un alt sector, salariul i-a fost redus cu 20% pe 3 luni şi i-a fost suspendat dreptul de a purta şi folosi arma 6 luni.

Sursa: adevarul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.