Poliţiştii Biroului Rutier au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale şi au retinut 11 permise de conducere

aapolitia-rutiera1Poliţiştii Biroului Rutier din Baia Mare şi Târgu Lăpuş au acţionat ieri, 15 ianuarie, pe principalele artere de circulaţie, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au urmărit identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului precum şi verificarea autoturismelor aflate în circulaţie pe şoselele publice pentru a se constata dacă acestea sunt dotate cu anvelope de iarnă.

Între orele 07.00-21.00, au fost controlate şi verificate 67 de autovehicule şi pentru neregulile constatate, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere şi au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.915 lei. Zece dintre acestea au fost aplicate şoferilor care au pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc şoferilor că la intersecţiile cu circulaţie dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistului rutier.

Nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 390 lei şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 585 lei şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.