Poliţiştii cer şi ei MAJORARE SALARIALĂ de 70%

politistiDupă anunţul lui Victor Ponta privind majorarea salariilor din sistemul de sănătate, şi alte categorii de bugetari cer măriri salariale.

Este cazul polițiștilor care cer o majorare de aproximativ 70% a veniturilor.

„Dorim același procent și aceleasi etape de majorare. Nu vrem să intrăm in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Mâine (miercuri – n.r) la ora 9.00, are loc o întâlnire pe această temă. Am luat legătura cu ministerul de Interne. Văzând această precipitare a evenimentelor, sigur că și noi solicităm același lucru. Și ni se pare normal și pentru educație. Suntem pilonii de baza în statul român – sănătate, siguranță, educație. Solicităm o mărire de 70% a salariilor polițiștilor”, a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

„În momentul ăsta, sistemul de siguranță publică este subdimensionat. Polițiștii acumulează, mai ales în mediul rural, sute de ore de muncă supilmentară. Imaginați-vă cât efort se concentrează pe acești oameni. (…) Trebuie să se înțeleagă că un polițist cu un salariu mic va genera corupție, va genera nesiguranță. Nu negociem pe principii de forță, analizăm problemele economice și încercăm să gasim soluții”, a mai declarat președintele SNPPC.

Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.