Poliţiştii din Baia Sprie au verificat dacă şoferii utilizează anvelopele de iarnă

Normele rutiere interzic circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă. Pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe fondul neutilizării anvelopelor de iarnă sau al diferitelor defecţiuni tehnice ale autoturismelor, poliţiştii din Baia Sprie împreună cu cei din Şişeşti şi Reprezentanţi ai Registrului Auto Român

Maramureş au organizat ieri, între orele 09.00 – 13.00 o acţiune pe principalele artere de circulaţie de pe raza de competenţă.

Au fost oprite pentru verificări 25 de autovehicule şi pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale. Două dintre acestea au fost aplicate şoferilor care au pornit la drum fără a avea autoturismele echipate cu anvelope de iarnă. Într-un caz poliţiştii au luat măsura complementară a ridicării certificatului de înmatriculare.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri, motiv pentru care aceştia vor continua activităţile în vederea depistării şi tragerii la răspundere a participanţilor la trafic care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.