Poliţiştii verifică autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane

politie rutieraServiciul Poliţiei Rutiere Maramureş, în cooperare cu poliţiştii rutieri din cadrul structurilor de ordine publică şi inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au efectuat verificări în trafic vizând respectarea normelor legale privind efectuarea transportului public de persoane.

Pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere cu implicarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane, în cadrul acestor acţiuni au fost avute în vedere următoarele obiective prioritare: verificarea existenţei şi valabilităţii documentelor de licenţiere sau autorizare, după caz (copie conformă, licenţă de traseu, grafic de circulaţie, document de control pentru transportul ocazional de persoane în trafic naţional); verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare pe stele sau categorii al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al acestuia; verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat; controlul stării tehnice a vehiculelor rutiere.

Doar în cursul zilei de ieri au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 43000 lei. Au fost sancţionaţi contravenţional 36 conducători auto care nu au respectat normele legale privind efectuarea transportului public de persoane. Totodată, în cadrul acţiunii au fost retrase două certificate de înmatriculare şi a fost reţinut un permis de conducere.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.