Pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a 5 incendii în acest weekend

Pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a 5 incendii în acest weekend.

Vineri, 25.11., pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la o casă din lemn. Focul a distrus circa 90% din locuința din lemn. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui mijloc de încălzire supraîncălzit și nesupravegheat. Tot vineri, la Rona de Jos, acoperișul unei locuințe a fost cuprins de flăcări. Pompierii militari au lichidat incendiul în urma căruia au ars circa 4 metri pătrați de tavan din lemn și 2 metri pătrați de izolație din polistiren.

Sâmbătă, 26.11., la Ieud, pompierii din cadrul Gărzii Bogdan Vodă au lichidat un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe. A ars doar funinginea din interiorul coșului de fum.

Duminică, 27.11., pompierii sigheteni au lichidat un incendiu izbucnit la un coș de fum, în urma căruia a ars doar funinginea din interiorul coșului. Pompierii militari din cadrul Gărzii Fărcașa au lichidat un incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Focul a distrus 4 corni din lemn și circa 10 metri pătrați de acoperiș din lemn învelit cu tablă.

Pompierii maramureșeni atrag încă o dată atenția asupra modului de exploatare a coșurilor de fum:

– curățați, verificați și reparați periodic coșurile de fum;

– izolați corespunzător coșurile de fum față de materialele combustibile din acoperiș!

De asemenea, o mare atenție se va acorda sobelor și aparatelor de încălzit. Înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare. Se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi se va evita supraîncărcarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.