Pompierii maramureșeni au sărbătorit astăzi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România

Pompierii maramureșeni au sărbătorit astăzi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România. Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul I.S.U. Maramureș.

La festivitate au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, primăriei, șefi și comandanți ai unităților aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre active și în rezervă ale inspectoratului.

În cadrul ceremoniei au fost avansați în gradul următor 1 ofițer și 5 subofițeri, s-au acordat diplome de merit și a fost depusă o coroană de flori la statuia eroului pompier- căpitan Pavel Zăgănescu.

Elevii Școlii Gimnaziale “Octavian Goga”din Baia Mare au depus flori la statuia lui Gheorghe Pop de Băsești, fruntașul Marii Uniri, al cărui nume îl poartă unitatea noastră și la statuia căpitanului Pavel Zăgănescu.

La final, după defilarea detașamentului de onoare compus din cadre ISU Maramureș și după onorul prezentat de Fanfara Municipală Baia Mare, militarii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat exerciții demonstrative în curtea subunității, aplaudați de copiii și elevii prezenți, pentru că

13 septembrie a fost și o “zi a porților deschise”, dedicată celor mici, care au avut ocazia de a vedea, de aproape, tehnica de luptă nouă a pompierilor maramureșeni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.