Ponta, despre CM de Fotbal 2014: Țin tot timpul cu Italia,dar strict politic sper să câștige Brazilia

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că favorita sa la Campionatul Mondial de Fotbal Brazilia 2014 este Italia, dar „strict politic” speră ca noua campioană mondială să fie țara gazdă a competiției.

„Nu reușesc să le văd pe toate. Probabil mai spre fazele superioare o să mă uit, dar recunosc că mă cam doare sufletul pentru că aș fi vrut să mă uit la echipa României. Poate data viitoare. Țin cu Italia tot timpul. Nu sunt un specialist, sunt un microbist. Mă feresc, în general, să spun cine e mai bun, cine e mai rău. Strict politic, însă, sper să câștige Brazilia pentru că altfel o să fie destul de greu pentru conducerea țării dacă la ei acasă, după… în 1950 au pierdut odată Cupa Mondială, deci acum trebui să o câștige, dacă mă întrebați”, a declarat premierul.

Victor Ponta a declarat că, dincolo de fotbal, se bucură că există încă sporturi în care România face mare performanță.

„Și asta înseamnă că pentru celălalt eveniment de la Rio, 2016, care cred că e mai important decât Cupa Mondială la Fotbal, Jocurile Olimpice, nu cred că trebuie să fim foarte pesimiști. Însă Gabriela Szabo și Alin Petrache, noul președinte al Comitetului Olimpic, au din partea mea tot sprijinul pentru că iubesc sportul și știu ce înseamnă”, a mai declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.