Ponta: Din punctul meu de vedere, Antonescu e președinte PNL; Iohannis: Dezinformați

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, a declarat, la dezbaterea televizată de miercuri seara, că din punctul său de vedere, președintele PNL este Crin Antonescu, în replică candidatul ACL Klaus Iohannis afirmând că există o decizie din care reiese că el este președintele la zi al PNL.

„Eu îl consider președinte al PNL pe domnul Antonescu, fondator al PNL pe domnul Tăriceanu. Dumneavoastră vorbiți în numele PDL și aveți dreptate să ne criticați pentru acea fotografie în care PSD și PNL ne luptam cu abuzurile comisiei de senatori”, a declarat Victor Ponta în dezbaterea de la B1 TV.

În replică, Klaus Iohannis l-a întrebat pe contracandidatul său: „Domnule Ponta, dumneavoastră recunoașteți o decizie a unei instanțe?”.

Ponta i-a răspuns: „Dumneavoastră recunoașteți decizia în cazul meu de plagiat ? Dumneavoastră nu aveți nicio decizie în cazul de incompatibilitate”. Candidatul PSD-UNPR-PC afirmase anterior că în privința plagiatului său există o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), însă în schimb Iohannis „fuge” de ÎCCJ cu privire la dosarul de incompatibilitate pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate. Ponta a mai spus că în mod normal, Iohannis nici nu ar fi trebuit să candideze până nu avea finalizat acest proces.

Iohannis a revenit și a afirmat că „în general toate deciziile instanțelor trebuie recunoscute”. „Există decizie care spune că eu sunt președintele PNL. Există decizie care spune că după fuziune (PNL-PDL — n.r.) noul PNL este partid înregistrat, iar afirmația dumneavoastră este o dezinformare publică, ca să nu folosesc iarăși noțiunea de minciună publică”, a mai declarat candidatul ACL.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.