Ponta: Există 12 argumente care arată că putem reduce CAS de la 1 octombrie

Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Palatul Victoria, că există 12 argumente ce țin de politicile economico-bugetare implementate din 2012 de Executiv care atestă ca posibilă reducerea CAS de la 1 octombrie.

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

„Vreau să prezint cât de succint pot cele 12 domenii care ne permit să considerăm acum că există momentul economic în care putem lua această decizie (a reducerii CAS — n.r.), spunându-vă de la început ceea ce am spus și reprezentanților mediului de afaceri: dacă nu luăm această decizie în acest an cu atât de multe elemente pozitive, e clar că nu o vom mai lua niciodată. Și probabil orice guvern, indiferent de orientare ideologică, va răspunde doar considerentelor strict contabile sau de politică și nu va lua această măsură”, a declarat Victor Ponta în cadrul unei prezentări a datelor economice rezultate în urma politicilor implementate în ultimii doi ani și jumătate.

Premierul a adăugat că trebuie remarcat, în primul rând, faptul că „România a trecut de la cea mai gravă recesiune de după anul 2000 la o creștere economică stabilă și fundamentată, primul loc din UE, de 3,9% și că în conformitate cu previziunile atât ale instituțiilor internaționale, cât și ale experților această creștere economică poate fi sustenabilă în măsura în care îndeplinim câteva condiții de stabilitate și predictibilitate”.

„Cel mai important lucru cerut de mediul de afaceri a fost scăderea fiscalității și a impozitării forței de muncă”, a subliniat Ponta.

El a prezentat apoi pe larg cele 12 domenii în care Guvernele Ponta au intervenit cu politici economice și măsuri fiscal-bugetare: creșterea economică, reducerea deficitului bugetar, datoria publică, redresarea industriei, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, investițiile în infrastructură, mărirea salariilor, a pensiilor, locurile de muncă create, politica fiscală, încasările la buget și reforma ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.