Ponta: Fac apel la fundațiile europene și la guvernele UE să sprijine Rep. Moldova

Premierul Victor Ponta a făcut marți, la aniversarea a 15 ani de activitate în România a Fundației Konrad Adenauer, un apel către toate fundațiile europene și guvernele UE să ajute Republica Moldova în demersul proeuropean al acestei țări.

‘Vreau să rog Fundația Konrad Adenauer ca și celelalte fundații europene și germane să sprijine efortul pe care România și întreaga Europă îl fac pentru a ajuta Guvernul Republicii Moldova în demersul său proeuropean și prodemocratic. Cred că este nevoie de România în primul rând, dar este nevoie de Germania, este nevoie de guverne, dar este nevoie și de fundații democratice care să ajute Moldova, să ajute Ucraina, să ajute Georgia în acest drum pe care România l-a parcurs și îl parcurge și în acest moment”, a afirmat prim-ministrul.

Ponta a amintit în discursul său un moment politic ‘impresionant’, la care a participat cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea Partidului Social Democrat German și a apreciat că acest eveniment ar putea să reprezinte un model pentru viața politică românească. „Cel mai impresionant moment politic la care am participat personal a fost aniversarea a 150 de ani de la înființarea partidului Social Democrat German și acolo, în primul rând, se afla președintele Germaniei, se afla cancelarul creștin-democrat, se aflau toți liderii politici și ai instituțiilor publice germane și cred că acel mesaj că dincolo de dispute politice interne există interes național, există obiective naționale cu siguranță mi-a rămas în minte, ceea ce mă face să am tot respectul pentru ce înseamnă o democrație avansată care poate constitui pentru România un model”, a subliniat Ponta.

La aniversarea Fundației Konrad Adenauer au participat, alături de prim-ministrul Victor Ponta, președintele fundației, Hans-Gert Pottering, președintele PDL, Vasile Blaga, președintele PNL, Klaus Iohannis, miniștri și parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.