Ponta îi cere președintelui CCR să transmită șefului statului decizia Curții privind legea insolvenței

Premierul Victor Ponta i-a transmis, marți, o scrisoare președintelui Curții Constituționale Augustin Zegrean în care îi solicită să dispună „măsurile corespunzătoare” pentru ca decizia CCR privind legea insolvenței „să producă efectele legale”.

„Netransmiterea către Președintele României a deciziei Curții Constituționale prin care s-a respins excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natură să genereze neîncasarea unor venituri considerabile de către bugetul de stat”, se arată în scrisoarea premierului, transmisă marți AGERPRES de Biroul de presă al Guvernului.

În documentul citat, premierul amintește că în ședința din data de 21 mai 2014, „Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecția de neconstituționalitate asupra unor dispoziții din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, obiecție formulată de un număr de 83 de deputați aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal”.

Ponta mai subliniază că, potrivit Constituției, promulgarea actului normativ se face de Președintele României în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curții Constituționale prin care i s-a confirmat constituționalitatea.

„Îmi exprim convingerea că, din această perspectivă, veți dispune măsurile corespunzătoare pentru ca decizia Curții Constituționale să producă efectele prevăzute de lege”, conchide premierul.

Premierul a anunțat încă de luni intenția de a cere atât președintelui CCR, cât și șefului statului, să grăbească procedurile necesare promulgării Legii privind Codul insolvenței.

‘Au trecut patru săptămâni de când CCR, în unanimitate, a respins contestația PNL și totuși Codul insolvenței nu este promulgat. Eu pot să cred aici ori că este vorba despre o neglijență gravă, pentru că avem patru săptămâni în care noi nu am putut să încasăm bani la bugetul de stat, fie că este ceva mult mai rău decât atât. Președintele spune că nu poate să o promulge fiindcă nu a primit motivarea de la Curte, iar Curtea zice că nu a avut timp să scrie motivarea’, a declarat Ponta luni, la Parlament.

Premierul a spus că urmărește Monitorul Oficial în fiecare zi pentru a vedea dacă a fost publicat Codul insolvenței.

‘Am făcut toate procedurile așa cum ne-au cerut și președintele Băsescu și Curtea Constituțională, am adoptat prin Parlament, s-a respins contestarea și uite că legea nu e. Eu și ANAF căutăm în fiecare zi legea în Monitorul Oficial ca să o aplicăm și să strângem bani la buget, fiindcă vorbim de miliarde de lei. (…) Eu nu găsesc legea. Între Curtea Constituțională și președinte nu reușim să o găsim’, a afirmat Ponta.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.