Ponta: În Europa există doi „fraieri” cu excedent bugetar, eu și cancelarul Angela Merkel

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidențiale, Victor Ponta, a declarat, la dezbaterea televizată de miercuri seara, că în Europa există doi „fraieri” cu Guverne care înregistrează execedent bugetar, el ca prim-ministru al României și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în replică contracandidatul său de la ACL, Klaus Iohannis, afirmând că în afară de statistici, premierul nu prezintă și soluții.

„E vorba despre o țară, deja, în proces de reconstrucție, după dezastrul lăsat de Boc, Blaga, Ungureanu, Predoiu, Anastase, Videanu, Falcă și toți ceilalți. Și fac comparația care cred că e importantă, între alegerile din 2009 și alegerile din 2014, prezidențiale. Am făcut această analiză cu domnul Tăriceanu ca să știu ce-i predau. În 2009 deficitul bugetar al României era de 8,6% din PIB (…) Acum România are excedent bugetar și vroiam să spun un lucru.Domnul Iohannis a zis într-un limbaj care nu îi este specific că sunt fraier că nu am cheltuit banii. Și vreau să-l anunț că în Europa, acum, suntem doi ‘fraieri’ care avem excedent bugetar. Doamna cancelar Merkel are excedent bugetar și România”, a declarat Victor Ponta în dezbaterea de la B1 TV.

Premierul a adăugat că „inflația era 4,74% în 2009 la alegerile prezidențiale, acum este 1,5%”.

„Rata dobânzii de referință la care se împrumută după aceea era 8,5%, acum este 2,75%. Randamentul titlurilor de stat, cât plătim noi dobândă și plătește fiecare cetățean, era 10%, acum e 2,97%. Trei miliarde de euro primisem de la Uniunea Europeană, rată de absorbție 7%, peste 10 miliarde de euro încasate acum de România și rata de absorbție de 44%. Este o Românie în care rămânerea la putere a lui Traian Băsescu, a lui Boc, a lui Blaga cu oameni, sprijiniți de oameni ca domnul Iohannis, care a primit sprijin de la domnul Năstase și domnul Tăriceanu, și apoi a trecut în partea lor. Este o Românie unită, o Românie în care oriunde trăiești în România poți să ai o șansă să te realizezi, nu doar într-un singur oraș”, a declarat Victor Ponta în dezbaterea de la B1 TV.

În replică, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a spus că „este foarte interesant că domnul Ponta știe să vorbească numai când citește de pe cartonașe”. „În afară de asta, cifre, cifre, cifre, aveți o fixație, domnule Ponta. Oamenii așteaptă soluții, nu statistici. (…) După ce terminăm cu statisticile, haide să-i întrebăm pe români: vă merge mai bine de când este domnul Ponta prim-ministru ?”, a spus Iohannis.

Victor Ponta a replicat la rândul său precizând că românii au răspuns în 2 noiembrie, la primul tur al prezidențialelor, când a primit patru milioane de voturi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.