Ponta, la Ziua Pompierilor: Faceți un serviciu esențial României și vă mulțumesc pentru acest lucru

Premierul Victor Ponta le-a mulțumit sâmbătă pompierilor pentru felul în care își fac datoria și a reamintit încrederea de care se bucură aceștia în ochii românilor.

„Populația României știe că există întotdeauna ofițeri, subofițeri, oameni care veghează, care pot să intervină în orice fel de necaz. Este un serviciu esențial pe care îl faceți României și acestei țări și vreau să vă mulțumesc în această zi specială pentru tot ceea ce ați făcut și ceea ce veți face în continuare. (…) Eu știu foarte clar care este activitatea dumneavoastră dincolo de camerele de luat vederi, dincolo de atenția presei sau a opiniei publice și pentru toate aceste lucruri cred că meritați recunoștința și aprecierea opiniei publice. Cred ca vă meritați acest loc de frunte în încrederea românilor alături de Armată și de Biserică și vreau să spun (…) că facem de fiecare dată eforturi pentru a vă asigura drepturile salariale, condițiile de muncă, infrastructura de care aveți nevoie, cred că nu ne facem altceva decât datoria de a vă ajuta pe dumneavoastră să vă faceți datoria”, a afirmat prim ministrul într-o alocuțiune rostită la manifestările dedicate Zilei Pompierilor, organizate la Monumentul Eroilor Pompieri din București.

Premierul le-a mai transmis pompierilor că „în momente grele” el le-a fost alături pentru că a apreciat întotdeauna că își fac datoria.

„Doresc, și sunt foarte mândru că în toate momentele dificile, ca atunci când am mers la inundații, la zăpezi, la diverse situații de urgență, v-am găsit de fiecare dată acolo făcându-vă datoria. Atunci când au fost momente grele, și îmi aduc aminte în ianuarie anul acesta când mulți spuneau că pompierii poate nu-și fac datoria atât de bine, am fost alături de dumneavoastră și am spus că merită să fiți felicitați și merită sa fiți apreciați”, a declarat Ponta.

În cadrul ceremoniei, premierul a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Pompieri și a înmânat distincția ‘Pompierul de onoare al anului’ plutonierului Valerian — Dumitru Taban din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Maior Constantin Ene’ al județului Bacău, pentru participarea la intervențiile complexe de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență desfășurate pe parcursul acestui an.

De asemenea, Victor Ponta a asistat la defilarea Detașamentului de onoare și a tehnicii de intervenție specifică structurilor profesioniste pentru situații de urgență.

Premierul a primit și două cadouri cu valoare simbolică, o cască personalizată și un ciocan de pompier.

Un incident s-a înregistrat în cursul ceremoniei când un bărbat disponibilizat în 2011 s-a întins pe carosabilul din fața monumentului în semn de protest față de faptul că a fost dat afară din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Bărbatul a fost ridicat ulterior de jandarmi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.