Ponta: O să ne batem de fiecare dată să rămână toate fabricile, tot ce înseamnă locuri de muncă

Premierul Victor Ponta, candidat al PSD pentru Președinția României, a declarat luni, la Dărmănești, că o să facă tot posibilul pentru a nu se mai închide nicio firmă importantă, el referindu-se la cazul rafinăriei din localitate.

”Mă gândesc la câți oameni, și aici în Dărmănești la o rafinărie, și în alte locuri din țară le-am fi salvat locurile de muncă, dacă ne-am fi bătut tenace pentru a menține în funcțiune mari firme. Vreau să vă spun că nu o să se mai închidă nimic. O să ne batem de fiecare dată să rămână toate fabricile și tot ce înseamnă locuri de muncă pentru români”, a afirmat premierul.

Victor Ponta s-a referit și la situația de la rafinăria Petrotel a Lukoil. ”Săptămâna trecută m-am dus să mă lupt pentru 3.500 de români care își pierdeau locurile de muncă la o rafinărie. M-au certat mulți. Mi s-a spus să-i las că nu contează. Dar nu am renunțat, cum nu am renunțat nici când am promis că dăm înapoi salariile și pensiile tăiate. Am fost certați și atunci, chiar dacă reparam o nedreptate. Cred că bine am făcut că le-am dat înapoi. Cât o să fim noi la guvernare nu o să mai taie nimeni, niciodată, niciun leu de la oamenii amârâți. După aia ne-au certat că de ce dăm bani ca să se dezvolte orașele și comunele. Vă zic de pe acum. O să dăm în continuare bani. Pentru că locuiesc români în comune, în orașe mici și acești oameni au dreptul să beneficieze de școli, spitale, ambulanță, rețea de apă potabilă, canalizare așa cum au alții din marile orașe. Asta o să facem în continuare”, a spus premierul.

El a vorbit cu oamenii adunați cu ocazia vizitei pe care a întreprins-o împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Bacău, Dragoș Benea, pe șantierul proiectului ”Sistem de canalizare și construcție Stație de epurare”, cea mai importantă investiție inițiată în localitatea Dărmănești în ultimii 50 de ani.

Derulat prin Programul Operațional Sectorial Mediu, proiectul, realizat din fonduri europene, a demarat în luna iunie. Valoarea contractului, atribuit de Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) în calitate de beneficiar, în urma unei proceduri de licitație deschisă, consorțiului format din firmele Coniz Romag, Dasricom și Transcarpat, este de 56.368.411 de lei fără TVA, din care finanțarea nerabursabilă din fonduri europene reprezintă 85%, de la bugetul de stat provin 13%, iar 2% de la cel local.

Lucrările la rețeaua de canalizare a Dărmăneștiului includ atât execuția canalelor colectoare, cât și a căminelor de racord la limita proprietăților, fiind posibilă, astfel, conectarea locuințelor și a anexelor acestora, începând chiar din momentul finalizării lucrărilor, a precizat Răzvan Găină, directorul general al CRAB.

”Este un eveniment major în viața comunității noastre, ținând seama atât de faptul că de la modernizarea rafinăriei nu s-a mai realizat nicio investiție majoră în Dărmănești, dar și pentru că, în sfârșit, după mulți ani de așteptare, mai bine de 90% din populația orașului va dispune de canalizare și stație de epurare a apelor uzate. Asta în condițiile în care doar locatarii caselor din zona centrală a orașului dispun, în prezent, de aceste facilități, pe o rețea stradală ce nu depășește 3 km. Fără bani europeni și contribuția Guvernului, nu am fi realizat niciodată o asemenea investiție ținând seama de actualele resurse limitate al orașului”, a declarat, pentru AGERPRES, Constantin Spiridon, primarul din Dărmănești.

Potrivit acestuia, finalizarea acestei investiții va permite și dezvoltarea turismului în zona orașului, una din cele mai pretabile la asemenea activități din județul Bacău. Termenul de finalizare a contractului este fixat pentru septembrie 2016, inclusiv perioada de notificare a defectelor. Proiectul de la Dărmănești face parte dintr-un mai amplu program de ”extindere și modernizare a infrastructurii de apă și ape uzate” în județ ce cuprinde lucrări în afară de Dărmănești la Târgu Ocna, Bacău, Moinești și Buhuși, a cărui valoare se ridică la peste 118 milioane de euro, potrivit lui Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Premierul Victor Ponta a înmânat primarului din Dărmănești și Orașul Dărmănești și un contract ce prevede construirea unei noi grădinițe prin Programul Național de Dezvoltare Locală. ”Vreau să-i urez primarului să cheltuie cât mai repede toți banii pe care îi are pentru canalizare, pentru grădiniță. O să mai aibă și alții pentru prosperitatea Dărmăneștiului ca să facem locuri de muncă, să avem grijă de copii”, a ami spus șeful Guvernului, la încheierea vizitei sale în Dărmănești.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.