Ponta: România este o țară sigură pentru că are parteneri puternici și o armată profesionistă

Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Sibiu, că România este o țară sigură pentru că are parteneri puternici și o armată profesionistă, țara noastră aflându-se în prima linie a unui război neconvențional pe care țările aliate îl dau cu teroriștii.

Foto: (c) ISABELA PAULESCU / AGERPRES FOTO

”România este azi o țară sigură pentru că are parteneri puternici și pentru că are o armată profesionistă, o armată de oameni devotați pe care ne putem baza întotdeauna. Din păcate, din Irak și Afganistan, războiul s-a apropiat foarte mult de granițele României. Acum, România este în prima linie a unui război neconvențional pe care țările democratice, țările aliate îl dau cu cei care, așa ați văzut și zilele trecute, prin acte de terorism, prin acte brutale, ucid civili, ucid oameni nevinovați. Cred că România trebuie să fie mândră de militarii săi”, a spus Victor Ponta, într-un discurs la festivitatea de acordare a gradelor militare absolvenților Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu.

Cu această ocazie, atât premierul Victor Ponta, cât și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, au precizat că cei 1.400 de absolvenți care termină în acest an diferite forme de învățământ militar au asigurate locurile de muncă. La Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu au primit marți gradul de ofițer un număr de 274 de absolvenți.

”Toți sunt angajați din prima zi, nu mai sunt probleme cu posturile, cu salarizarea”, a menționat premierul Victor Ponta.

Acesta a mai afirmat că bugetul Ministerului Apărării Naționale va crește în acest an și în următorii trei care vor urma, ținta ideală fiind un buget de 2,36 % din Produsul Intern Brut, așa cum și-au propus toate țările membre NATO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.