Ponta: România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acest

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la tribuna Adunării Generale a Națiunilor Unite, că România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta.

Foto: (c) Wang Lei / XINHUA FLUX

„Un motiv de îngrijorare pentru noi toți este multiplicarea provocărilor politice, de securitate și strategie în vecinătatea sudică a UE și în Orientul Mijlociu. Proliferarea mișcărilor islamice radicale și apariția unor grupuri noi precum ISIS conduc la amenințări teroriste. Ele reprezintă un nou tip de terorism care amenință sa destabilizeze întreg Orientul Mijlociu și lumea întreagă. Se extind dincolo de Irak și Siria și astfel reprezintă o provocare majoră la adresa ordinii internaționale și această chestiune trebuie abordată de toate statele”, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul român a amintit că în ciuda resurselor financiare limitate, România face eforturi pentru a contribui la procesul de asistență a refugiaților.

„Aș dori să menționez activitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara stabilit de Guvernul român, ONU prin Comisariatul pentru Refugiați și Organizația Internațională pentru Migrație. Centrul, primul de acest fel din lume, se dovedește a fi un mecanism fezabil, oferind siguranță persoanelor care au nevoie urgentă de protecție internațională, aceasta devenind o expresie practică a conceptului de securitate umană… Vom continua să contribuim la eforturile internaționale cu aceeași dedicație și responsabilitate pe care trupele și experții noștri civili le-au dovedit în numeroase zone precum: Irak, Afganistan, Kosovo și locuri din Africa”, a adăugat Ponta.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.