Ponta: Soluția pentru fondurile private de pensii este aceea de a le deschide către investiții în economie

Soluția pentru fondurile de pensii administrate privat nu este să fie naționalizate, ci să li se permită să-și diversifice investițiile, a afirmat premierul Victor Ponta luni, la România TV.

„Singurii care au naționalizat total au fost ungurii, polonezii au o soluție de mijloc. Părerea mea a fost că soluția pentru fondurile private de pensii este aceea de a le deschide către investiții în economie, nu doar către titluri de stat. Și cred că e mai bine decât să le naționalizăm. (…) Deci eu personal, ca prim-ministru, am ales ideea de a lăsa fondurile private și de a găsi o soluție, împreună cu comisia europeană și FMI, de a deschide posibilitatea de investiții pentru fondurile private, dincolo de a cumpăra titluri de stat, și către alte zone, către piața de capital, către zone care să se simtă după aceea în economie”, a declarat premierul.

În opinia sa, varianta naționalizării fondurilor de pensii administrate privat ar implica riscuri majore pe termen lung, chiar dacă pe termen scurt ar putea aduce unele beneficii.

„Știți ce înseamnă naționalizarea? Înseamnă că, într-adevăr, îmi rezolv o problemă pentru doi, trei, cinci ani, dar peste 10 ani îmi fac o problemă uriașă, peste 20 de fapt”, a explicat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.