Ponta: Voi garanta independența și profesionalismul celor care trebuie să îndeplinească justiția

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, a declarat, marți seara, că, în calitate de președinte al statului, va susține, așa cum a făcut-o și din postura de premier, garantarea independenței și a profesionalismului în justiție.

„Tot ceea ce eu am făcut până acum ca prim-ministru voi face ca președinte — și anume garantarea independenței și a profesionalismului celor care trebuie să îndeplinească justiția. Ceea ce trebuie este să scăpăm de discursul dublu, de demagogie. Spunea domnul Iohannis că i se pare inadmisibil ca cineva să nu poată fi anchetat având votul Parlamentului. Vreau să-i reamintesc, poate nu-și cunoaște colegii, că domnul Varujan Vosganian este în această situație. Domnul Victor Paul Dobre este în această situație. Aveți un senator, domnul Akos Mora, care a fost declarat definitiv și irevocabil incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție și este în Parlament, este colegul dumneavoastră. Îl aveți pe colegul dumneavoastră, domnul Chiuariu, condamnat definitiv și irevocabil, este colegul dumneavoastră. DNA a propus arestarea unui alt apropiat al dumneavoastră, domnul Mircea Roșca, rămâne sigur să votați pentru arestarea domniei sale la prima ședință”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

În replică, Klaus Iohannis a arătat că reprezentanții PSD au votat împotriva ridicării imunității parlamentarilor PNL în vederea anchetării acestora și a punctat că este nevoie de schimbarea legislației în domeniu, inclusiv a Constituției.

„În cazul domnilor Vosganian, Chițoiu, PSD a votat împotriva ridicării imunității, putem verifica foarte ușor ca și stenogramele din Comisia de revizuire a Constituției. (…) Toate acestea ce ne arată? Că trebuie să schimbăm legislația în materie, trebuie să schimbăm regulamentele acolo unde se impun, trebuie să schimbăm Constituția, aveți perfectă dreptate, pentru că această Constituție este una care nu satisface nevoile anului 2014 sau 2024 sau cum doriți. Lucrurile sunt clare. E nevoie de o îmbunătățire netă a legislației, exact lucruri pe care le-am spus și eu”, a afirmat candidatul ACL la alegerile prezidențiale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.