Popas duhovnicesc la Schitul Pietroasa, Borşa

In salba frumoaselor şi vestitelor mănăstiri maramureşene se înscrie mai nou înfiinţatul Schit Pietroasa din oraşul Borşa. Situat într-un mirific cadru natural, la poalele Pietrosului din Munţii Rodnei, Schitul cu hramul ”Tăierea Capului Sf Ioan Botezătorul”,este deopotrivă locaş de inchinăciune şi de rugăciune pentru credincioşi şi pelerini, dar şi popas duhovnicesc pentru turiştii aflaţi în trecere prin zonă.
La 26 octombrie 2007 a fost pusă piatra de temelie a Schitului de către IPS Iustinian Chira,Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoţi şi credincioşi. Complexul monahal cuprinde corpul de chilii cu două nivele, două ateliere(unul de pictură şi unul de croitorie) precum şi o păstrăvărie.
Obstea Schitului de aici împleteşte tainic rugăciunea cu tăcerea întru slavă Lui Dumnezeu şi pentru păcatele noastre, numără 9 vieţuitoare povăţuite de pr duhovnic Ieromonah Ambrozie Piticari.

De îndată ce treci de pragul sfântului aşezământ, parcă ai păşi într-o altă lume. Schitul Pietroasa un lacas al Duhului Sfânt în care nu se intră decât cu inima curată.

Odată intrat în mănăstire, ochiul îţi este desfătat de frumuseţea locului şi de ordinea impecabilă rânduită cu bună chibzuinţă de stareţa sfântului lăcaş, maica Stareta monahia Ioanichia Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.