„Porumbării”… a la Poliția Locală Baia Mare

fetita-si-porumbeiiSpunem „PORUMBARII” pentru că nu putem să spunem GAINARII. După ce veți citi următoarele rânduri, vă veți convinge că avem dreptate. Vorbim de o femeie de 31 de ani, din cartierul Gării, din Baia Mare, care din motive lesne de înțeles a dorit să rămână anonimă. Tânăra a primit o amendă în cuantum de 200 de lei, de la Poliția Locală Baia Mare pentru că, atenție!… a dat de mâncare la porumbei. Mai exact, în procesul verbal de contravenție este scris negru pe alb faptul că în data cutare, ziua cutare, numita cutare, a săvârșit următoarele: „a aruncat de pe balcon de la etajul 4 al imobilului (…) bucăți de pâine la porumbei”.

Amenda a fost acordată conform HCL 223 din 2013. Bine. Totul conform legii. Dar cum rămâne, domnilor polițiști, cu prostituatele din zona Gării, care ademenesc și fură pe cine apucă? Cum rămâne cu boschetarii care agasează, cerșesc sau sustrag din bagajele călătorilor? Cum rămâne cu transportatorii ilegali de marfă și persoanele care își fac veacul tot în zona Gării? Aceia nu sunt demni de amendat?

Este grav ce a făcut femeia. Atât de grav încât cred că ar trebui construit un rug special în centrul orașului sau o spânzutătoare pentru astfel de oameni care își permit să hrănească porumbeii, fiindcă că este inadmisibil așa ceva. Asta ar trebui să înțelegem?

Lăsând gluma la o parte, oportun și binevenit ar fi ca Poliția Locală să se ocupe de problemele cu adevărat stringente și nu de porumbării de genul acesta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.