POTOP în Maramureș. Trei localități sub APE!

02-inundatii-465x390POTOP în  Maramureș. Trei localități sub APE!

Astăzi, 19.06, în jurul orei 23.30, dispeceratul I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre faptul că în comuna Coroieni, sat Baba si Fanețele în urma unor ploilor abundente apele au iesit din matca.

În cel mai scurt timp a fost alertat  comandamentul de urgență pentru a interveni in zona afectată.

UPDATE: În seara zilei de duminică, 19.06., în urma ploilor abundente, care au dus la scurgeri de pe versanți și ieșirea din matcă a văilor Baba și Poiana, satele Baba și  Coroieni, din comuna Coroieni, respectiv Fântânele și Răzoare, aparținând de orașul Târgu Lăpuș, au fost afectate de inundații. Situația cea mai dificilă a fost înregistrată în satul Baba, pe raza căruia apele au afectat circa 20 de curți și anexe din tot atâtea gospodării.

Patru persoane în vârstă au fost evacuate de către autoritățile locale și au fost cazate la rude. La fața locului intervin la această oră 13 pompieri din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș, care acționează cu motopompe la evacuarea apei din subsoluri.

Intervenția este coordonată de către Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La această oră, apele sunt în scădere.

Vom reveni cu amănunte.

foto:arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.