Povestea incredibilă a bărbatului de 80 de ani care a trăit o viaţă SUB apă.

Rohani în vârstă de 80 de ani, trăieşte în insulele Togean, Indonezia. El şi-a petrecut toată viaţa ca vânător pe mare, făcând parte din tribul Bajau.

Bajau sunt deseori porecliţi ,,nomazii mării,” deoarece îşi trăiesc toată viaţa pe o barcă, pe mare. Bărbatul are o condiţie fizică de invidiat, faţă de alţi bărbaţi de vârsta lui. Deşi spatele său este cocoşat, corpul este plin de muschi.

Rohani trăieşte în insulele Togrean, în apropiere de Sulawesi, Indonezia. Prima dată s-a scufundat la vârsta de cinci ani, când a fost speriat de multitudinea de peşti. ,,Tatăl meu mi-a spus: ‘Să nu tresari niciodată în faţa peştilor mari’ ”.

La 20 de ani i s-a permis să se scufunde de unul singur ,,fiind considerat bărbat”. Rapid, cei din jur au observat că Rohani chiar dacă făcea parte din tribul Bajau era un foarte bun scafandru.

”Dacă te forţezi prea tare, vei muri acolo jos”

Oamenii din acest trib îşi petrec aproximativ cinci ore pe zi sub apă fără ajutorul echipamentului de scafandru. Vânează cu ajutorul arbaletei şi se pot scufunda la adâncimi foarte mari.

Rohani a povestit că şi-a fisurat timpanul atunci când s-a scufundat la aproape 37 de metri adâncime. În general bărbaţii din tribul Bajau îşi fisurează timpanul intenţionat pentru a putea înota cât mi adânc.

După ce-a şi-a dobândit faima de scafandru, Rohani s-a căsătorit şi a avut două fete şi un băiat, dar îşi dorea să exploreze şi să câştige bani pentru soţia sa. Scopul său era să câştige un milion de rupii indoneziene. Astăzi un milion de rupii este echivalentul a 76 de dolari.

,,Mi-am părăsit satul. Am traversat marea. Aşa suntem noi meniţi să explorăm şi să căutăm noi experienţe. Dacă rămâneam în Kabalutan, experienţa mea de viaţă nu ar fi fost completă,” a spus Rohani.

În timp ce acesta era departe de familie, în Japonia, fiul său a început să facă scufundări. Nu avea experienţă, iar asta i-a adus, într-un final, moartea. Când Rohani a aflat, a vrut să-şi ia zilele cu un pumnal.

Religia tribului este o combinaţie între islam şi spiritul mărilor.

Sursa: stirideactualitate.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.