Povestea incredibilă a unicului mormânt din România care are sculptat un craniu cu două oase încrucișate. Cine este îngropat acolo

În Sulina, cândva unul dintre cele mai dezvoltate orașe din Țara Românească, există „Cimitirul Maritim”, un cimitir unic în Europa. Și asta pentru că acolo sunt înmormântați laolaltă creștini, evrei, musulmani, nobili sau căpitani de corăbii. Acolo se află și „Mormântului Piratului”.

Este un mormânt cu adevărat special, pe a cărui piatra funerară, este sculptat simbolul “Memento Mori” („Nu uita că vei muri”) (craniul cu două oase încrucișate). Puțini români știu asta, dar monumentul funerar îi aparține fostului pirat grec Ghiorghios Kontoguris. Acesta s-a născut în insula Kefalonia din marea Ionică, dar care și-a trăit viața în Sulina, scrie Shtiu.ro.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Ghiorghios Kontoguris a rămas recunoscut ca fiind un pirat de uscat care atrăgea noaptea ambarcațiunile la mal ca să le jefuiască. Metoda sa era oarecum simplă: lega de coarnele unei vite două felinare și plimba animalul noaptea pe malul Mării Negre, dând impresia că este vorba despre o ambarcațiune ancorată la mal, care se leagănă în valuri. Astfel, corăbiile eşuau în malul de nisip.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

După ce jefuia corăbiile, Kontoguris împărțea prada oamenilor săraci din localitate. Despre Ghiorghios Kontoguris se spune că a murit în condiții suspecte, chiar de Ziua Națională a Greciei, pe data 25 Martie 1871. Avea numai 33 de ani.

Ghiorghios Kontoguris ar fi îngropat o comoară

Legenda spune că celebrul pirat ar fi îngropat undeva o comoară, însă locul în care aceasta este îngropată poate fi aflat doar dacă este udată piatra funerară a piratului la răsăritul soarelui. După ce apa se evaporă, sunt relevate anumite mesaje care îi vor indica celui care face acest ritual locul exact în care a fost ascunsă comoara.

Ce scrie pe piatra funerară a piratului

Pe piatra funerară sunt scrise următoarele cuvinte: “Ghiorghios Kontogouris, cetățean de rang înalt născut în Kefalonia Octombrie 1838, se odihnește acest mormânt. Fratele îndurerat – Grigorio”.

SURSA

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.