Prajitura cu branza si cafea-un desert delicios si aratos

Va recomandam un desert delicios si aratos: Prajitura cu branza si cafea.

Ingrediente Prajitura cu branza si cafea

Pentru blat (diametrul de 24 cm):
100 g unt
120 g zahar brun
1 ou
30 g cafea boabe
125 g miez nuca
175 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf sare

Pentru mini briose:
100 g ciocolata neagra 70% cacao
100 g unt
2 oua
50 g cacao pudra
2 lingurite cafea granule
130 g zahar
140 g faina
50 ml lapte batut
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf sare

Pentru crema de branza:
800 g crema de branza
500 g mascarpone
150 g zahar
200 ml smantana lichida

Pentru glazura de cafea
100 g ciocolata cu cafea
60 ml espresso proaspat preparat
1 lingurita unt
2 linguri cacao
50 g zahar pudra
1 lingurit esenta de cafea
3 linguri lichior de cafea
1 lingura boabe cafea

Mod de preparare Prajitura cu branza si cafea

Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca.
Intr-un castron amesteci faina cu sarea si praful de copt.
Pui in blender boabele de cafea si le maruntesti, dar nu le transformi in pudra (lasi bucatele de boabe de cafea). In acelasi blender maruntesti si nucile.
Intr-un castron mai mare mixezi untul pana obtii o crema pufoasa. Adaugi zaharul, mixezi din nou, dupa care incorporezi oul, adaugi cafeaua macinata, nucile si faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Framanti aluatul si-l strangi intr-o bila. Tapetezi o tava (cu diametrul de 24 cm) cu hartie de copt si pui in interior bila de aluat, apoi o aplatizezi cu mana, astfel incat aluatul sa se distribuie uniform si sa acopere tot interiorul tavii. Introduci tava in cuptorul incins pentru 15-20 de minute, pana ce observi ca pe margini blatul se rumeneste. Lasi blatul la racit pe un gratar de copt.
Pentru briose, topesti, pe baie de aburi, ciocolata si untul. Lasi sa se incorporeze bine, dupa care adaugi si cafeaua granule. Lasi amestecul sa se raceasca.
Intr-un castron amesteci faina, cacaoa, praful de copt si sarea.
In alt castron bati ouale impreuna cu zaharul, adaugi esenta de vanilie, dupa care laptele batut. Torni in fir subtire amestecul de ciocolata si omogenizezi. La sfarsit incorporezi faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza. Torni compozitia in 7 forme de briose mici (cu diametrul de 5 cm) si o forma de briose mai mare avand grija sa le umpli doar pana la jumatate. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade C. Scoti briosele din cuptor si le lasi sa se raceasca complet.
Intr-un castron amesteci crema de branza, mascarpone si zaharul macinat pana obtii o crema fina.
Bati smantana pana obtii o crema pufoasa, si o adaugi peste crema de branza si omogenizezi compozitia.
Pe platoul de servit pui blatul, in jurul caruia montezi un inel reglabil de tort.
Peste blat torni jumatate din compozitia de branza. In crema de branza infigi 7 mini briose, iar in mijloc 1 briosa mare. Torni si restul din crema de branza.
Nivelezi totul bine si dai la frigider pentru 3-4 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Prepari un espresso aromat.
Intr-o tigaie mica pui la fiert espresso impreuna cu untul, cacaoa, ciocolata si zaharul pudra. Lasi sa se omogenizeze totul, dupa care adaugi lichiorul de cafea si esenta de cafea. Lasi glazura sa se raceasca complet.
Scoti prajitura din frigider si indepartezi inelul reglabil de tort. Torni glazura in centrul prajiturii, avand grija sa se prelinga usor pe margini, dar nu complet, astfel incat sa obtii „dare” de glazura. Ornezi cu boabele de cafea apoi dai prajitura din nou la frigider pentru inca o ora.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.