PRAPAD în Baia Mare: Copaci trăzniţi, stâlpi de electricitate rupţi şi maşini distruse. VIDEO+FOTO

Furtuna care s-a abătut în cursul ziulei de vineri, 23 iunie peste municipiul Baia Mare a făcut prăpăd. În jumătatea de oră în care a plouat torenţial iar vântul a bătut cu putere, câteva maşini au fost distruse, copacii smulşi din rădăcină şi chiar un stâlp de electricitate a fost doborât de vijelie.

Astfel, în zona Urbis, pe strada 8 Martie, un stâlp de electricitate a fost doborât de vânt iar în cădere a distrus aproximativ 10 maşini care erau parcate regulamentar în zonă.
Şi pe străzile Gheorghe Şincai, Unirii, George Enescu sau Păltinişului au căzut copaci peste maşinile parcate, pompierii fiind nevoiţi să intervină pentru a-i da la o  parte.
În Cartierul Ferneziu, un copac a fost trăznit, punând în pericol o locuinţă. Pompierii intervin la această oră pentru a tăia ramurile care pun în pericol casa.

PRAPAD în Baia Mare: Copaci trăzniţi, stâlpi de electricitate …

PRAPAD în Baia Mare: Copaci trăzniţi, stâlpi de electricitate rupţi şi maşini distruse

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 23 Iunie 2017

Specialiștii din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis în urmă cu puțin timp o avertizare de tip cod portocaliu de inundații în Maramureș.

Vizate de atenționare sunt cinci bazine hidrografice din județul nostru, respectiv bazinele superioare ale râurilor Botiza, Valea Morii, Slătioara, Cosău și bazinele superioare ale afluenților de stânga ai râului Iza.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, se arată în avertizarea publicată pe site-ul oficial al INHGA.

Codul portocaliu de inundații este valabil astăzi, 21 iunie, de la ora 16:00 și până la ora 22:00.

Pompierii maramureșeni lucrează la foc continuu pentru înlăturarea efectelor avertizării de cod galben de ploi, grindină și vânt, care a fost valabilă astăzi în intervalul orar 10:40-12:15. Astfel, pompierii sigheteni au intervenit pentru a îndepărta un copac căzut peste acoperișul unei case din municipiul Sighetu Marmației, strada Gheorghe Șincai. Pompierii din cadrul Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit pentru înlăturarea mai multor copaci căzuți pe carosabil sau peste autoturisme pe străzile Gheorghe Șincai, Păltinușului, George Enescu și Gutinului din municipiu. De asemenea, pompierii băimăreni au balizat zona pentru a preveni producerea unor eventuale situații de urgență, în cazul a două acoperișuri de bloc, bulevardul Traian și strada Barajului,  care s-au dislocat din cauza vântului puternic.

La această oră, pompierii băimăreni încă intervin în municipiul Baia Mare pentru înlăturarea efectelor produse de vijelie și rămân pregătiți pentru a interveni prompt dacă situația o va impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.