Prefectura Maramureș demontează acuzațiile din mass-media privind blocarea în justiție a investiției din Groși

prefecturaConform unui comunicat de presă remis de Instituția prefectului, reprezentantul guvernului în teritoriu arată faptul că acuzațiile aduse în media locală de primarul comunei Groși, Gheorghe Lupan, sunt nefondate. ”Urmare articolului publicat în cotidianul „Glasul Maramureşului” din data de  30.06.2015 referitor la blocarea în justiție a investiției din Groși, raportat la afirmațiile și acuzațiile primarului comunei, Gheorghe Lupan, suntem nevoiți a preciza următoarele aspecte:

Consiliul Local al comunei Groși a aprobat concesionarea unui teren în vederea dezvoltării unei investiții, respectiv a unui depozit frigorific de legume fructe, fără a ține seama de regimul juridic al amplasamentului. Astfel, prin Hotărârea nr.6/2014 s-a aprobat concesionarea unei suprafețe din pășunea comunală, fapt confirmat prin documentațiile cadastrale obținute de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
In conformitate cu prevederile art.5 din O.U.G 34/2013 privind administrarea și exploatarea pajiștilor permanente (pășune, fânaț, etc.) pajiștile se folosesc pentru pășunatul animalelor și producerea de furaje, iar scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol al pajiștilor este interzisă. Prin excepție de la aceste prevederi legale, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiștilor, se poate face cu avizul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anumite situații concret stabilite prin lege.
Prefectura Maramureș acuză primarul din Groși și Consiliul Local că au ignorat prevederile legale

Ignorând prevederile legale, primarul comunei și Consiliul Local au inițiat, respectiv au aprobat, concesionarea unei suprafețe din pășunea comunală, drept pentru care Prefectul a fost obligat, în calitate de garant al respectării legii, să formuleze acțiune în contencios administrativ, neexistând nici un fel de intenție de a bloca investiția, care putea fi efectuată cu respectarea legii, pe terenuri proprietate privată a comunei cu altă categorie de folosință.
Referitor la afirmația potrivit căreia terenul în cauză nu se află în extravilanul comunei, situație în care nu sunt aplicabile prevederile legale anterior invocate, aducem la cunoștiință faptul că la data adoptării Hotărârii nr.6/2014, acestea erau in vigoare și ca atare trebuiau respectate”, scrie în comunicatul pe care Prefectura Maramureș l-a remis către întreaga mass-media din județ.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.