Premiera- Prima editie nationala a „Cupa Wing Chun Romania” gazduita de Baia Mare

Municipiul  Baia Mare a gazduit în sala de sport a Colegiului Economic ‘Nicolae Titulescu’ prima editie a competitiei nationale „Cupa Wing Chun Romania” organizata de Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare si Elian Micu in calitate de Presedinte, in parteneriat cu Consiliul Local Baia Mare, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Maramures si Federatia Romana de Arte Martiale(FRAM).
Federatia a fost reprezentata in cadrul competitiei de Vicepresedintele FRAM, Ion Benea, fondatorul Wushu-ului in Romania.
Cluburile participante din cadrul competitiei au fost CS Wing Chun Baia Mare reprezentata de  Elian Micu in calitate de organizator, CS Wu Quan-Li Craiova reprezentata de antrenorul lotului national, Silviu Obeanu, CS Tiger Club Pitesti reprezentata de  Claudius Tudorache si CS Gymgees Baia Mare reprezentata de Nicolae Lupsa.

Concursul s-a desfasurat pe 5 tipuri de probe: 1) forme cu mana goala, 2) forme cu arme, 3) Manechinul de lemn, 4) Chi Sau si 5) lupta, la care au luat parte 67 de concurenti. Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare a castigat un total de 90 de medalii din care 19 aur, 27 argint si 44 bronz.

‘Le multumim pe aceasta cale partenerilor si sponsorilor nostri oficiali care au fost alaturi de noi si fara de care aceasta competitie nu ar fi putut avea loc. Sponsori: SC Civil Construction , Florin Bancos, SC Andrea Informatique SRL, Razvan Marcus, SC Argoti GMP SRL, Marcel Pop si nu in ultimul rand SC Electromara , Grigorita Marin Revnic.’ Au precizat organizatorii evenimentului.

Multumiri au fost adresate şi arbitrilor FRAM ;Constantin Vasilescu,  Mihai Negoescu, Carmen Obeanu,  Florenta Grama,  Loredana Micu,  Adriana Grigore, Silviu Obeanu, Arpad Papp si  Dani Vaida.

Scurta istorie a Wing Chun in Romania

In anul 2005, Silviu Obeanu si Elian Micu, oficializau intrarea WING CHUN-ului, in cadrul FRAM, departamentul WUSHU, reusind sa creeze prima miscare de WING CHUN recunoscuta national.

Intre 2005-2009, sportivii de WING CHUN experimenteaza, capata maturitate in competitiile din cadrul Campionatelor Nationale de WUSHU Traditional cu probe de WING CHUN iar in 2009 sistemul WING CHUN devine parte integranta a Campionatului National de WUSHU Traditional, creandu-se sectiune separata.

In anii 2005-2017, palmaresul sportivilor practicanti de WING CHUN se imbogateste cu circa 600 de titluri de campioni nationali de WING CHUN.

In anul 2013 perseverenta este rasplatita, reusind sa obtina primele medalii europene la probele de WING CHUN prin sportivii lotului national de WING CHUN.

In anul 2015, lotul Romaniei de WING CHUN, castiga in cadrul Campionatului European de Wing Chun 14 medalii europene, in Bulgaria la Stara Zagora, 6 medalii de aur, 3 medalii de argint si 5 medalii de bronz.

Anul 2017 aduce incununarea eforturilor de atatia ani, prin organizarea primului Campionat National de Wing Chun, desfasurat la Craiova, unde sportivii din Baia mare, Craiova, Sibiu Pitesti si Bucuresti si-au adjudecat titlurile de campioni nationali de Wing Chun.

In luna mai are loc Campionatul European de Wing Chun, la Tibilisi, Georgia; iar lotul de Wing Chun al Romaniei, se imbogateste cu 15 medalii, dintre care 7 medalii de aur, 3 medalii de argint si 5 medalii de bronz.

Iar in perioada 6-12 noiembrie 2017, participarea la Campionatul Mondial de Wu Shu Traditional desfasurat in China aduce Romaniei si Wing Chun-ului romanesc primele medalii mondiale: medalia de argint si medalia de bronz.

Informatiile au fost asigurate de organizatorii evenimentului care a avut loc in premiera in municipiul Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.