ATP MOTORS
SEKY

Acasă Comunitate Premierea olimpicilor internaționali ai C.N. „Dragoș-Vodă” la Palatul Parlamentului

Premierea olimpicilor internaționali ai C.N. „Dragoș-Vodă” la Palatul Parlamentului

Miercuri, 17 decembrie a.c, la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile școlare internaționale în anul 2013-2014, de către MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE, precum și a profesorilor care i-au pregătit.

Au fost premiați 126 de elevi, dintre care 8 elevi din Maramureș.

Dintre cei 8 maramureșeni, 4 sunt de la Colegiul Național “Dragoș Vodă”. Echipa Colegiului Național „Dragoș Vodă” a fost formată din elevii: Tivadar Radu, clasa a XI-a D, care a obtinut Mențiune la Olimpiada Internațională – Lectura ca abilitate de viață, Ferțadi Sofia, clasa a X-a D, care a obținut Aur Absolut la Olimpiada de limbă și literatură rusă, Tiplea Tudor, clasa XII-a A, care a obținut Argint la Olimpiada Balcanică de Informatică și Hrini Ionela Crina, care a obținut Aur la Olimpiada Internațională de limbă și literatură rusă.

De asemenea, au fost prezenți la premiere, în calitate de director al Colegiului Național “Dragoș Vodă” prof. Ioan Berci, precum și profesorii care i-au pregătit pe elevii menționați: prof. Andrașciuc Maria Daniela; consilier MEN, prof. Codrea Elvira, prof. Ștefan Maria și Bodnaruc Dănuț La întâlnirea cu olimpicii, au participat: fostul Ministru al Educației Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, miniştrii Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu și câțiva secretari de stat.

Am fost premiați cu diplome și premii în bani. La sfârșitul festivității, deputatul ucrainenilor, Ivan Marocico, ne-a întâmpinat și a fost foarte amabil, oferindu-ne oportunitatea de a vizita Palatul Parlamentului. Am petrecut niște clipe frumoase, care sigur vor rămâne în amintirile noastre de liceeni.

autor:Sofia Ferțadi
Elevă a Colegiului Național “Dragoș Vodă” Sighet

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.