Premierul Victor Ponta a ajuns la Beijing pentru o vizită de trei zile în R.P.Chineză

Premierul Guvernului României, Victor Ponta, însoțit de o delegație guvernamentală din care mai fac parte miniștrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus și Constantin Niță, a ajuns duminică la Beijing, unde va începe o vizită oficială de trei zile, în perioada 31 august – 2 septembrie la invitația prim-ministrului Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Li Keqiang.

Victor Ponta este însoțit în vizita sa în R.P.Chineză de soția sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu.

Premierul român și membrii delegației au fost întâmpinați pe Aeroportul Oficial din Beijing cu onoruri militare.

În cursul vizitei sale în RP Chineză prim-ministrul român va avea convorbiri oficiale luni cu premierul chinez, Li Keqiang. În acest context vor fi semnate și o serie de documente bilaterale.

Victor Ponta va fi primit, de asemenea, de către președintele R.P.Chineză, Xi Jinping, și va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare.

În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relațiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educației, culturii, etc.

Pe agenda de discuții figurează și aspecte legate de consolidarea relației UE-China și acțiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală și Est — China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la București din 2013.

În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanților principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

De asemenea, prim-ministrul Ponta se va deplasa marți cu trenul de mare viteză la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian și va avea o întâlnire cu reprezentanții firmelor care derulează afaceri în parc din domeniile IT, componente auto, produse bio, construcții de mașini, etc. Premierul Ponta urmează să se întâlnească și cu primarul din Tianjing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.