Premierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu Mark W. Albers, vicepreședinte al companiei ExxonMobil

În cadrul vizitei pe care o efectueaza la Houston, Texas, Primul-ministru Victor Ponta a avut o întâlnire cu Mark W. Albers, vicepreședinte al companiei ExxonMobil, care a fost însoțit de reprezentanți ai conducerii companiei, implicați în coordonarea activitîților din România.  

Primul-ministru a subliniat interesul Guvernului României de a stimula investițiile în sectorul petrol și gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră, subliniind că aceste resurse vor avea o contribuție esențială la securitatea energetică a României.

Întâlnirea  de la Houston a avut loc după vizita pe care Primul-ministru Victor Ponta a efectuat-o pe platforma maritimă Ocean Endevour din zona românească de ape adânci a Mării Negre, unde companiile ExxonMobil și Petrom efectuează foraje de explorare pentru zăcămintele de gaze naturale. Primul-ministru a discutat cu reprezentanții conducerii ExxonMobil despre evoluția operațiunilor din perimetrul Neptun, a reasigurat că  România va continua să sprijine investițiile ce se efectuează în zona românească a Mării Negre și a încurajat accelerarea programului de foraje. De asemenea, a apreciat cooperarea dintre consorțiul ExxonMobil și Petrom cu compania națională de transport al gazelor naturale, Transgaz.

În cursul acestei zile, Primul-ministru, însoțit de delegația guvernamentală și de reprezentanți ai unor companii din sectorul energetic din România, va vizita Centrul tehnologic al ExxonMobil, situat în Houston, unde vor fi prezentate aspecte privind operațiunile companiei din Marea Neagră. Cu acest prilej, Primul-ministru va întâlni specialiști români care lucrează în Centrul tehnologic al ExxonMobil.

Primul-ministru este însoțit de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, și de ministrul de finanțe, Ioana Petrescu.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.