Premierul Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Aeroportul Internațional Maramureș                  

Vineri, 17 mai 2019, prima zi a celei de-a V-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” a fost una extrem de plină în evenimente la nivelul județului nostru. Încă de la prima oră a dimineții și până târziu în noapte, mai mulți miniștri au ajuns în Maramureș, atât pentru a efectua vizite de lucru în teren, cât și pentru a participa la întâlnirile festive organizate de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu instituțiile de cultură din subordine.

La prima ora a zilei, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, alături de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și de prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan s-au aflat la Săliștea de Sus, acolo unde viitura a afectat 46 de gospodării și curți ale localnicilor. De la ora 11.00, oficialul guvernamental a ajuns la Palatul Administrativ, pentru a saluta delegațiile străine prezente la sărbătoarea județului, după care a intrat în parada portului popular care a dat startul ”Zilelor Maramureșului”. La Teatrul de Vară din Baia Mare a fost aplaudată la scenă deschisă de maramureșenii prezenți la deschiderea oficială a evenimentului, pentru cuvintele frumoase și pline de căldură adresate tuturor locuitorilor județului. De pe scena băimăreană, ministrul de Interne, Carmen Dan s-a deplasat la Șomcuta Mare pentru a vedea viitoarea stație SMURD care va fi realizată aici.

După masa zilei de vineri, 17 mai, a adus în Maramureș alți reprezentanți ai Guvernului României, alături de primul –ministru, Viorica Dăncilă. Premierul a ajuns la Aeroportul Internațional ”Maramureș” în jurul orei 16.00, fiind însoțită de ministrul Sănătății, ec. Sorin Pintea, de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, dar și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, de parlamentarii de Maramureș și de consilieri județeni au întâmpinat delegația oficială, după care i-au însoțit pentru a le prezenta realizările de la Aeroportul Internațional, lucrări de 90 de milioane de lei achitate din fondurile obținute de la Guvern în intervalul 2017 – 2018, dar și investițiile pe care UACE le are în Dumbrăvița și în Tăuții Măgherăuș.

Gabriel Zetea: „De Zilele Maramureșului îi prezentăm premierului României investițiile importante realizate în județ”

La Aeroportul Internațional ”Maramureș” unde au fost susținute declarații de presă, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a vorbit despre ziua extrem de plină pe care executivul județului a avut-o. ”De dimineață am fost la Săliștea de Sus, alături de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, de prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, dar și de reprezentanții ISU, pentru a evalua pagubele produse în urma inundațiilor în orașul Săliștea de Sus. Din fericire nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești, ceea ce ne bucură. Consiliul Județean Maramureș și Guvernul României vor susține localnicii afectați de calamități și vor ajuta administrația locală să intervină acolo unde situația o cere.

Sunt însă Zilele Maramureșului și încercăm, cu această ocazie, să aducem în județ personalități importante din Guvernul României. Mă bucur că primul-ministru al României, Viorica Dăncilă a ales să fie alături de noi și să petreacă două zile (vineri și sâmbătă) în județul Maramureș. Și am ales să profităm de această vizită și să îi prezentăm premierului realizările importante din județ, făcute cu ajutor venit din partea Guvernului. Aeroportul Internațional a fost un proiect prea mulți ani tergiversat de guvernările anterioare, un proiect asumat curajos de către actualul Consiliu Județean și unde plata lucrărilor care au fost realizate a fost posibilă doar cu sprijin guvernamental, fie prin Legea Bugetului de Stat, fie direct din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Pista a fost modernizată și prelungită cu 350 de metri, ceea ce face ca Maramureșul să aibă, astăzi, cea mai modernă pistă de aterizare din România. Alocarea celor 20 de milioane de euro ne permite să vorbim astăzi despre un proiect finalizat, un proiect de succes care asigură dezvoltarea în continuare a porții de intrare în județul Maramureș, așa cum îi spunem noi Aeroportului Internațional. Am început să efectuăm cursele cu operatorul TAROM, apoi avem trei curse internaționale către Antalya, care vor demara în luna iunie, dar avem discuții și cu alți operatori interesați să opereze curse de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Ne dorim ca Aeroportul să se dezvolte în continuare, dar în jurul Aeroportului se dezvoltă și alte investiții.

La capătul pistei UACE face o investiție de aproape 150 de milioane de euro cu susținere financiară considerabilă din partea Guvernului României, pe un proiect aplicat pe schema de ajutor de stat și mă bucur că cea mai mare investiție care se dezvoltă în România, în acest an, este în județul Maramureș, iar Guvernul a fost cel care a avut sprijinul decisiv, de aproape 40 de milioane de euro. Și astfel, schimbăm încet și economia județului Maramureș, prin miile de oameni care își vor găsi un loc de muncă aici”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Viorica Dăncilă, premierul României: ”Am susținut din punct de vedere guvernamental investiția la Aeroport”

Premierul României, Viorica Dăncilă s-a arătat încântată să fie prezentă la ”Zilele Maramureșului”, arătând că județul nostru are zone foarte frumoase, zone apreciate nu doar în România, ci și peste hotare. ”Am venit însă să văd mai multe realizări în județ făcute atât din fonduri europene, cât și guvernamentale și fonduri proprii. Cred că se poate conta în anul 2019 ca acestea să se realizeze la termen, iar acolo unde lucrurile nu merg așa cum ne dorim, să venim cu sprijin guvernamental. Apreciez foarte mult această bună conlucrare între comunitățile locale, dar și între Consiliul Județean și Guvernul României, pentru că toate acestea duc la dezvoltarea acestui minunat județ. Am susținut din punct de vedere guvernamental investiția la Aeroport la fel cum am susținut investițiile în întreaga țară, iar în acest sens un ajutor important a fost ajutorul de stat pe care l-am acordat mai multor companii. Încurajăm investițiile în România și căutăm și din punct de vedere legislativ să atragem cât mai mulți investitori, pentru că dezvoltarea economică este strâns legată de investiții, de cei care vin să dezvolte aici obiective. Vă felicit pentru implicare și pentru modul în care ați gestionat aceste investiții și sper ca și în viitor să venim cu vești bune pentru Maramureș și pentru întreaga țară”, a declarat primul ministru al României, Viorica Dăncilă.

Un mesaj a avut și directorului Aeroportului Internațional ”Maramureș”, Dorin Buda, care a arătat că cei 20 de milioane de euro primiți de la Guvernul României au fost cei mai așteptați bani în ultimii ani. Acesta a prezentat întreaga investiție, arătând că a fost construit un nou aeroport, fapt care permite oricărei aeronave să aterizeze și să decoleze în cea mai mare siguranță.

”A fost o investiție complexă, practic, după 50 de ani am reconstruit un nou aeroport. Din păcate, până la acest Guvern, mulți miniștri au venit, ne-au felicitat și pe noi și Consiliul Județean și apoi nu s-a întâmplat nimic. Fără implicarea președintelui Gabriel Zetea și fără ajutorul Guvernului României nu am fi reușit niciodată”, a arătat și directorul Aeroportului Internațional ”Maramureș”, Dorin Buda.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.