Preot mort după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod. Mărturii teribile ale martorilor: „Volanul ajunsese în plafon”

Un preot din județul Botoșani a decedat duminică, 26 septembrie 2021, într-un accident rutier. Preotul Ionuţ Miorcăneanu, 39 de ani, slujea la parohia din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești.

Teribilul accident a avut loc pe drumul județean DJ 282 care face legătura între localitățile Hănești și Vlăsinești. Preotul, aflat la volanul unui Mercedes Benz, se deplasa cu mașina dinspre Hănești spre Vlăsinești, iar într-o curbă a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe contrasens și s-a lovit violent un cap de pod, informează Botoşani News. Din nefericire, acesta a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

Martorii spun că, după impactul violent, conducătorul auto a fost efectiv aruncat afară din mașină. Preotul a fost găsit în viață pe carosabil, însă cu leziuni foarte grave. Cadrele medicale au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.

Cei prezenţi la faţa locului susțin că mașina a fost atât de puternic avariată încât volanul a ajuns în plafon. Deocamdată nu se cunoaşte cauza care a stat la baza producerii accidentului. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz.

Preotul este plâns de rude, cunoștințe, dar și cei care îl aveau drept duhovnic.

Iată câteva dintre mesajele de regret transmise pe pagina de Facebook a regretatului preot:

brusc lasandu-ne pe toți cei care l-am cunoscut inmarmuriti de durere. Părintele Ionuț Miorcaneanu, paroh al bisericii din Tudor Vladimirescu, a fost un slujitor al lui Dumnezeu asa cum cu toții ar trebui să fim: credincios, implicat, empatic fata de enoriași și mereu având asupra sa o vorba numai buna sa mângâie rănile celor din jurul sau. Rămas bun om minunat! Iti multumim pentru tot ceea ce ai însemnat pentru comunitatea noastră si ne rugam Bunului Dumnezeu sa te puna in randul celor drepți în împărăția sa pentru ca meriți asta din plin. De asemenea, ne rugam cu toții Domnului să dea putere soției si copilasilor pe care i-ai lăsat în urmă de a trece peste acest moment cumplit. Nu sunt cuvinte care sa exprime durerea din sânul comunității noastre!”

„Mult prea repede ai plecat…mult prea repede te-a luat Dumnezeu la El!!! Îngerii să îți vegheze drumul spre cer!!!Drum bun Suflet Minunat! Multa putere familie să treacă peste o așa grea pierdere!!! Dumnezeu sa te ierte și să te odihnească în pace!”

„Copilul meu a fost botezat de părintele Ionut Miorcaneanu , el l-a adus în fața Domnului, el i-a dirijat traseul către cele sfinte! Către credința în Dumnezeu! Cu atâta durere în suflet mă gândesc la tinerețea lui, la familia lui, la învățăturile bune… Eu nu sunt un om care a trecut des pe la biserică, cu asta mă rușinez… și totuși de fiecare dată când ne întâlneam îmi vorbea atât de frumos de parcă ar fi fost ultima dată… Ce cuvinte poate merita un astfel de om? El a iubit pe toți, așa cum mulți dintre noi nu o facem! Dumnezeu a dat o turmă și un păstor! Mă rog în fața Domnului să fim o turmă demnă păstorului ce ne-a fost dat! Regrete eterne!”

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.