Preotul acuzat de tentativă de viol nu va mai profesa în Borșa! Episcopia Ortodoxă i-a retras, temporar, dreptul de a predica!

preotPreotul de 62 de ani, care este acuzat că a încercat să abuzeze de o tânără de 15 ani nu pare a fi la prima abatere de acest gen, doar că la acuzațiile anterioare a reușit să găsească zeci de explicații. Totul a pornit cu o plângere făcută tocmai de preot, împotriva tinere și a părinților ei care, conform spuselor părintelui borșean, l-ar fi șantajat. La scurt timp, la Poliția din Borșa s-a primit o plângere și din partea fetei, care susține că preotul ar fi tras-o în biserică și ar fi atins-o în mod necuviincios.

Informațiile care curg despre preotul borșean nu sunt dintre cele mai potrivite, iar comunitatea din care face parte și pe care o reprezintă, nu îi ține partea. Mai mult, oamenii locului arată că preotul ar fi avut abateri și în trecut, una cu un an în urmă, însă povestea s-a mușamalizat. Mai mult, concetățenii săi arată că, de-a lungul anilor, preotul a pierdut din enoriași, tot mai mulți dintre credincioși alegând să se înscrie în alte parohii.

Cu câțiva ani în urmă, în parohia unde activa preotul acuzat, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a mai trimis un preot, iar scandalul s-a întins pe câțiva ani. Și fiindcă preotul nou nu a reușit nicicum să ajungă la consens cu cel vechi, Episcopia a acceptat să construiască o a doua biserică în zonă, iar credincioșii preotului cu probleme s-au mai împuținat. Alții susțin că părintelui nu i-ar mai ajunge banii (oricât de mulți ar primi) și că, deși borșean get-beget la origini, nu potrivește cu oamenii locului. Deocamdată preotului i s-a retras, provizoriu, dreptul de a profesa, însă mulți susțin că nu se va mai întoarce niciodată să predice din altar. Și că pentru Borșa, asta nu va reprezenta o pierdere!

Așteptăm, însă, ca ancheta să-și urmeze cursul și la final să se stabilească vinovăția sau nevinăvăția fiecăruia.

Foto: Arhiva – gandul.info

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Acel diavol ar trebui sa putrezeasca dupa grati nu sa profeseze meseria de preot .Biserica si cimitirul arata ca dupa razboi iar el asi construeste vile una din ele ai pe George Cosbuc cn nu crede sa verifice averea acestui nemernic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.