Preşedintele autoproclamat al PNL Maramureş, tânărul Ionel Bogdan, prins cu mâța în sac. Preşedintele filialei PNL Sighetu Marmaţiei, av. Daniela Oniţa Ivaşcu, ia atitudine!

Preşedintele autoproclamat al PNL Maramureş, tânărul Ionel Bogdan, prins cu mâța în sac. Preşedintele filialei PNL Sighetu Marmaţiei, av. Daniela Oniţa Ivaşcu, ia atitudine!

Pe fondul disputelor din PNL Maramureş, preşedintele filialei PNL Sighetu Marmaţiei, av. Daniela Oniţa Ivaşcu, ia atitudine la afirmaţiile recent apărute ale lui Ionel Bogdan, cu privire la aşazisa preşedenţie cu care este investit de la centru, conform propriilor declaraţii apărute pe facebook şi mai nou în presa locală.

Avid de putere tânărul Ionel Bogdan declară în stanga si dreapta  el a vorbit cu toţi liderii marcanţi din judeţ, însă a uitat de unul, dintre cei mai reprezentativi preşedinţi de filiala PNL din Maramureş. Contactată de noi pentru un punct de vedere cu privire la această situaţie preşedintele filialei PNL Sighetu Marmaţiei, av. Daniela Oniţă Ivaşcu ne-a declarat:

„Din calitatea de președinte al PNL Sighetu Marmației, organizația pe care o reprezint a obținut la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 un procent de 22,33% la Senatul României și 20% la Camera Deputaților. Acest rezultat plasează Organizația Sighet peste scorul obținut de către Organizația Municipală PNL Baia Mare condusă de Ionel Bogdan, precum și peste media obținută de Organizația Județeană a PNL Maramureș și chiar peste media națională obținută de PNL în alegerile parlamentare. Cu toate acestea, cu regret am aflat din presa locală că Ionel Bogdan anunță că a avut deja întâlniri cu lideri importați ai partidului din județ, pentru a constitui un birou interimar județean. Ionel Bogdan a fost propus în funcția de președinte interimar al PNL Maramureș de către Comisia de unificare, dar această poziție nu a fost încă validată de Biroul Politic Național al PNL, care se va întruni doar în 2 februarie 2017 și care reprezintă singurul for statutar al partidului ce poate să îl desemneze, prin vot, președinte interimar al PNL Maramureș.

 Conform statutului Partidului Național Liberal, Comisia de unificare are doar atribuții privind procesul de fuziune PNL-PDL și eventuale propuneri pe care le înaintează Biroului Politic Național, forul decizional al formațiunii. Mai mult, Mircea Dolha nu a demisionat din funcția de președinte PNL Maramureș, funcție cu care a fost învestit de către Biroul Politic Național al cărui vicepreședinte este și în prezent. Fac precizarea că Ionel Bogdan nu a consultat și Organizația PNL Sighetu Marmației, respectiv președintele organizației, în persoana mea, la momentul constituirii Biroului Județean, deși i s-a transmis că oamenii care nu au demisionat din acest birou în luna decembrie 2016 trebuie să rămână în funcții, iar personal nu am depus nici o demisie. Consider că un posibil președinte nu ar trebui să ignore, în nici un demers al său, o organizație municipală, în cazul de față prima organizație liberală ca și mărime și număr de membri după Organizația PNL Baia Mare.

Doresc să îi transmit lui Ionel Bogdan, tot prin intermediul presei, că în situația în care dânsul consideră că așa trebuie să comunicăm, reconstrucția ar presupune dialog și consultare nu doar la nivel declarativ ci și practic. În caz contrar mă voi gândi că la mijloc sunt interese personale, care nu ar trebui sub nici o formă să primeze intereselor de partid.

Din ceea ce cunosc la acest moment, nici alți membri ai PNL Maramureș, oameni cu greutate morală și profesională, care au candidat pe listele județene ale PNL în alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, oameni care au investit energie, timp și resurse financiare, NU au fost contactați de Ionel Bogdan. Și mesajul meu către cel care dorește să preia frâiele organizației județene este acela că, acționând în acest fel, nu putem face o construcție pe care ne-o dorim cu toții, din contra, tot ceea ce facem este să slăbim acest partid atât de mult încercat și divizat în ultima perioadă. Fac un apel la maturitatea politică a celui care dorește să fie președinte PNL Maramureș, pentru a face, cu adevărat, reconstrucția transparentă și solidă de care acest partid are nevoie. „

Din informaţiile noastre chiar dacă va fi numit la conducerea PNL Maramureş, aşa cum trâmbiţează peste tot, Ionel Bogdan va avea un mandat scurt, deoarece i s-a transmis de actualul preşedinte interimar, Raluca Turcan, va conduce doar până ce vor avea loc alegeri interne în filiala judeţeană, fără a avea drept de a candida ca preşedinte atât el cât şi cel care va fi numit la conducerea organizaţiei din Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.