Președintele PSD Belgia organizează sesiuni de informare pentru maramureșenii care vor să muncească în Europa

Gabriela Mara, președintele PSD Belgia și consilier local în Bruxelles se află pentru câteva zile, în Baia Mare, din dorința de a organiza sesiuni de informare care se adresează tuturor românilor care doresc să muncească în Belgia sau într-o instituție europeană.

Prezentă în sediul PSD Maramure , în cadrul unei conferințe de presă convocată de liderul județean al social-democraților, Gabriel Zetea, președintele PSD Belgia a arătat că platforma politică pe care o reprezintă există în Belgia încă din 2008, dat fiind faptul că, în această țară muncesc, legal, aproximativ 100.000 de români. ”Activitățile PSD Belgia sunt exclusiv de stânga, iar ceea ne ne preocupă este ca cetățenii români din străinătate să își cunoască drepturile pe care le au în Europa, dorim să le cunoaștem dorințele și problemele.

Am început această sesiune de informare în România și am ales ca loc de pornire județul Maramureș, deoarece în luna martie, la Bruxelles, am avut un proiect pe care l-am susținut, ”Tradiții maramureșene la Bruxelles”. Sesiunile de informare au fost programate sâmbătă, 11 octombrie și duminică, 12 octombrie, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare, între orele 9.00 – 17.00.

În cursul zilei de sâmbătă vom insista pe informări necesare pentru toți cei interesați de a-și găsi un loc de muncă în Belgia, iar duminică vom trece la chestiuni practice, respectiv modul în care trebuie completat un chestionar pentru a avea o șansă de angajare în Europa”, a declarat președintele PSD Belgia, Gabriela Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.