Prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar

 Jandarmeria Sighetu Marmaţiei în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, au acţionat în baza Planului de măsuri privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, efectuând în data de 01 octombrie a.c. o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Având în vedere necesitatea prevenirii situaţiilor de risc în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în scopul creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic, a prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, a fenomenului contravenţional şi infracţional, jandarmii sigheteni au desfăşurat la două instituţii de învăţământ din municipiul Sighetu Marmaţiei acţiuni punctuale, în urma cărora un număr de 8 elevi au fost depistaţi că au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ, în timpul programului educaţional.

Toate cele 8 persoane au fost sancţionate contravenţional cu avertismente scrise şi  amenzi contravenţionale în valoare totală de aproximativ 200 de lei.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.