Previziuni înfricoşătoare: Un diplomat american prezice sfârşitul Uniunii Europene

Previziuni înfricoşătoare: Un diplomat american prezice sfârşitul Uniunii Europene

Ted Malloch, posibil viitor ambasador al SUA în UE, prezice în presa germană destrămarea Uniunii Europene (UE), afirmând că ieșirea Marii Britanii nu este decât o primă etapă.

‘Dacă vă uitați în Europa, puteți practic să puneți deja câte două litere la alegere în fața cuvântului ‘exit”, a estimat Malloch în săptămânalul Der Spiegel, potrivit unui fragment difuzat vineri din interviul său ce va fi publicat sâmbătă.

El a făcut astfel referire la cuvântul folosit în general pentru a desemna ieșirea Marii Britanii, ‘Brexit’, care poate fi transformat în ‘Grexit’ (ieșirea Greciei) sau, de exemplu, ‘Frexit’ (ieșirea Franței).

Malloch, care a mai ocupat în trecut posturi diplomatice pentru SUA, este posibil să devină ambasadorul SUA pe lângă UE, informează Agerpres.

De asemenea, el a reafirmat în acest interviu că euro este, în opinia sa, ‘o experiență greșită’ și că dacă ar lucra într-o bancă de investiții ‘ar miza împotriva euro’.

Însă liderii socialiștilor, liberalilor și grupului PPE (dreapta) din Parlamentul European au îndemnat joi Uniunea Europeană să nu-l accepte pe Ted Malloch ca viitor ambasador la Bruxelles.

sursa:romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.