Primaria municipiului Baia Mare este interesată în cumpărarea terenului şi clădirile fostului combinat Cuprom

demolare-cuprom-baia-mare-03În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local, pe ordinea de zi s-a aflat şi o adresă din partea Piraeus Leasing, aceştia arătându-se din nou dornici să vândă.

Având o suprafaţă de mai bine de 50 de hectare, terenurile şi clădirile fostului combinat Cuprom, aflate pe strada Eliberării, ar putea intra în posesia municipalităţii. În acest moment suprafaţa este deţinută de patru proprietari, majoritar este Piraeus Leasing, societate care şi-a manifestat interesul de a-şi vinde partea. Suprafaţa fostului combinat este de 54 de hectare, deţinută de Piraeus Leasing 65,3%, BancPost 14,3%, Raiffeisen Bank 0,7% şi Cuprom 19,7%”.

“Prin hotărârea numărul 2 din 2014, Consiliul Local a aprobat elaborarea unui studiu de oportunitate pentru achiziţionarea de terenuri în municipiul Baia Mare, pentru a realiza proiecte de investiţii publice în perioada 2014-2020. Aici se vor estima şi costurile cu privire la decontaminarea acestor terenuri, dar pe lângă costurile cu decontaminarea trebuie să tratăm cu atenţie cotele, respectiv suprafeţele, pe care le deţin ceilalţi trei proprietari, pentru că a deţine o suprafaţă de teren în mijlocul căreia ai şi alţi proprietari generează un dezavantaj major“, a mai spus primarul Cătălin Chereches.

1 COMENTARIU

  1. Nu sa scos aur din exploatarile minere din maramures,cat sa scos si scoate la negru aurul rezultat din zgura din CUPROM si in momentul de fata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.