Primăria și prefectura Parisului pornesc lupta împotriva ciorilor

Ca urmare a unor atacuri ale ciorilor asupra parizienilor, Primăria și Prefectura capitalei franceze au decis să le declare „specie dăunătoare”, urmând să treacă la distrugerea cuiburilor și la îndepărtarea acestor înaripate negre, relatează vineri metronews.fr.

În ultimele luni s-au înmulțit atacurile ciorilor asupra celor care se plimbă prin parcurile din Paris. O femeie care se plimba la umbră, în arondismentul 14, a fost atacată și rănită de păsările agresive. Spitalizată timp de o zi, ea s-a ales cu un traumatism cranian, mai multe răni și hematoame. ‘În interesul sănătății și siguranței publice’, primăria și prefectura din Paris au decis să introducă ciorile în categoria ‘speciilor dăunătoare’.

Vor începe campanii de distrugere a cuiburilor, de alungare a păsărilor și de descurajare a hrănirii lor, pentru a lupta împotriva proliferării acestor păsări, atrase îndeosebi de resturile de mâncare lăsate în parcuri.

Nu se pune însă probleme eradicării speciei. ‘Ciorile joacă un rol important în reglarea ecosistemului’, ele alungă și vânează alte specii dăunătoare, cum ar fi porumbeii gulerați, amintește Carine Petit, primar al arondismentului 14.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.