Primarii care au trecut la PSD Maramureș prin OUG 55 pot fi ”eliberați” de povara politică

gabi zeteaGabriel Zetea: Niciun ales local nu își va pierde mandatul în urma deciziei CCR

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională legea prin care primarii anumitor partide au putut să-și schimbe opțiunea politică, în decursul celor 45 de zile în care Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 55 a fost în vigoare. Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, personal, după ziua de 16 noiembrie, a avut discuții cu fiecare primar și cu foarte mulți aleși locali care au trecut în tabăra PSD, iar edilii nu s-au arătat dezamăgiți de alegerea lor. ”Îndemn lumea la răbdare și calm.

Trebuie să așteptăm motivarea Curții Constituționale, iar apoi Parlamentul are datoria de a-și face treaba. În orice stat democratic justiția este respectată, iar România este un stat democratic. Parlamentul trebuia să ia acum act de decizia Curții, după care are două variante: ori se pune de acord cu CCR, fie dă o lege de respingere.

Doresc să se înțeleagă faptul că oricine a făcut pasul de a schimba partidul politic, acest lucru s-a realizat în urma unui act legal al Guvernului, aflat în vigoare la acel moment. Constituția României, care este cartea de căpătâi a acestei națiuni, arată că nicio decizie a Curții nu este retroactivă. Probabil vor fi mulți juriști care își vor da cu părerea, însă, din punctul meu de vedere, niciun ales local sau județean nu își va pierde mandatul, fiindcă a fost o decizie luată cu bună-credință. Cei care au făcut acest pas au ales altceva datorită lipsei de comunicare cu liderii propriilor partide și fiindcă au căutat sprijin. Cu toate acestea, oricine vrea să plece, va fi eliberat de această povară, după cum dorește. Nu ținem pe nimeni cu forța în PSD, așa cum fac adversarii noștri politici”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.