Primarii și aleșii locali vor putea schimba partidul fără a-și pierde mandatul

Ordonanța de urgență care îi va elibera pe aleșii locali de sub interdicția de a-și schimba partidul, ar putea fi adoptată de guvern până la începutul lunii septembrie.

Un proiect de act normativ care așteaptă aprobarea Guvernului este acela care va permite ca primarii și aleșii locali să aibă posibilitatea de a-și schimba opțiunea politică, fără a-și pierde mandatul. ”PNL și PDL au dat dovada unui furt administrativ generalizat, cea mai mare campanie de batjocorire a populației de după alegerile din iunie 2012.

PNL a vândut încrederea și votul românilor celor de la PDL, iar Guvernul vrea să intervină pentru a da șansa primarilor, consilierilor locali și județeni să decidă dacă vor să respecte o hotărâre luată de un grup de lideri, la centru, în spatele ușilor închise sau merg pe voința electoratului, care a fost elocventă în 2012. Tot mai mulți primari au transmis mesaje clare prin care au arătat că nu sunt de acord cu alipirea PNL-PDL, iar consilierii locali arată că sunt amenințați că și-ar putea pierde mandatul.

Cetățenii au votat masiv, în 2012, USL. Nu s-a votat PSD sau PNL, dar e clar că s-a votat împotriva PDL. Există tot mai multe majorități furate în consiliile locale datorită trădării PNL, proiecte care sunt blocate. Riscăm să apară un blocaj generalizat în administrația locală cu efecte tragice pentru români”, și-a arătat îngrijorarea vicepremierul Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.