Primarii și consilierii județeni aleg în mod democratic

Aleșii administrațiilor locale și consilierii județeni au posibilitatea să opteze pentru partidul din care doresc să facă parte. Ordonanța de urgență care permite aleșilor acest lucru fără a-și pierde mandatul a fost aprobată în ședința de joi, 28 august. Senatorul de Maramureș  Liviu Marian  Pop susține că aceasta este democratică și în interesul direct al românilor.

”Este inadmisibil ce se întâmplă în prezent. Am pornit la drum în 2009 ca și USL, format din PSD și PNL. Toată lumea știe faptul că PNL  a primit cadou peste 500 de primari și peste 4.500 de consilieri județeni. Nimeni nu a fost întrebat înainte de formarea Alianței Creștin Liberale dacă vrea să se alăture lui Videanu, Blaga, Macovei sau Boagiu. Da. Acest lucru nu este democratic. Consilierii județeni și primarii și-au asumat proiectele pe care le-am făcut împreună în USL. Acum se văd în imposibilitatea de a le mai duce până la capăt. Nu din vina Partidului Democrat Social. În cazul în care ar face acest lucru ar risca să își piardă mandatul”, a subliniat Liviu Marian Pop.

Nu este normal ca în România să fie la putere opoziția. Nu este normal ca România să piardă fonduri europene importante, având în vedere că majoritățile în consiliile locale sabotează aprobarea proiectelor respective. Așadar, atât primarii administrațiilor locale, cât și consilierii județeni vor avea posibilitatea să aleagă în mod democratic care va fi partidul în care se regăsesc și pe care doresc să îl susțină în viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.