Primarul Cătălin Cherecheș: Construim o echipă de fotbal FC Maramureș cu care să promovăm în Liga 1 sezonul viitor!

Primarul Cătălin Cherecheș: Construim o echipă de fotbal FC Maramureș cu care să promovăm în Liga 1 sezonul viitor!

Vineri, 17 ianuarie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Cătălin Cherecheș  a prezentat intențiile de viitor în ceea ce privește echipa de fotbal FC Maramureș. Organizarea și succesul se bazeeză pe o reconstrucție având ca suport strategic și tehnic din partea domnilor  Tibor Selymes,  Romulus Buia și totodată, a noii echipe.

Primarul Cătălin Cherecheș :“Am susținut vineri, înconjurat de sportivi și specialiști renumiți și apreciați în fotbalul românesc, o conferință de presă cu privire la modul în care ne-am gândit să organizăm entitățile de drept public la nivel sportiv în municipiul Baia Mare, începând de la Clubul Minaur și până la fotbal. Obiectivul nostru este clar: echipa de fotbal a orașului nostru, aflată astăzi în Liga a 3-a să promoveze în acest an în Liga a 2-a. Pentru a obține acest deziderat, am alcătuit o echipă de specialiști care să susțină din punct de vedere tehnic și strategic obiectivul nostru. Cu atât mai mult cu cât ne dorim să construim o echipă cu care să promovăm în Liga 1 sezonul viitor.

Trebuie să mulțumesc câtorva persoane care au venit alături de noi să construiască acest proiect care se dorește a fi unul serios și trainic. În primul rând domnului Tibor Selymes care a făcut un pas generos spre municipiul Baia Mare, din perspectiva omului care oferă consultanță, sprijin și de ce nu, credibilitate. În momentul în care vom intra în proiectul de promovare din Liga 2 în liga 1, rolul domniei sale va fi unul și mai consistent.

Îi mulțumesc din suflet domnului Romulus Buia, care devine din acest moment omul care a pus umărul la reconstrucția FC Maramureș și va avea un rol important și pentru promovarea în Liga 1. A făcut multe pentru fotbalul băimărean și maramureșean, îi sunt recunoscător pentru susținere și sunt bucuros că un sportiv de talia domniei sale se alătură proiectului nostru. Noua structură organizatorică, dar și cea sportivă, va trebui să se raporteze la cele două obiective pe care le avem, reconstrucția și promovarea. Îmi doresc ca lucrurile să fie clare, astfel încât în momentul în vare vom promova și va exista debutul în Liga a 2-a, toată lumea să ne perceapă ca favoriți la promovare, lucru care este dat implicit de calitatea stafului tehnic și cea a echipei pe care o avem și pe care, bineînțeles, o vom consolida în vara acestui an.

Din punct de vedere sentimental, cred că a doua cea mai bună veste, pe lângă reconstrucția fotbalului băimărean, este că revin acasă oameni care au generat emoție în Baia Mare și în România din perspectivă fotbalistică. Le mulțumesc din suflet lui Cristi Bud și lui Paul Batin că vin să completeze, să consolideze și să devină piloni principali ai structurii noastre. Mulțumiri și mijlocașului Cristian Onțel care a acceptat să se alăture familiei noastre, fundașului Claudiu Pamfilie de la Hermanstadt care vine alături de noi, mijlocașului camerunez Yaya Zoua care se află acum în probe de joc pentru echipa noastră și sper să îl vedem jucând pentru FC Maramureș. Mulțumiri și lui Abdulnasyhov Ilgam, preparatorul fizic al echipei.

Cred că echipa trebuie să se numească FC Maramureș pentru că ne dorim performanță la nivel înalt, să producem emoție și bucurie nu doar pentru băimăreni, ci și pentru fiecare locuitor din Maramureș, inima tuturor să pulseze pentru această echipă. Îmi doresc să construim serios și sănătos această echipă, dar mai departe, pentru că înțeleg foarte bine și relevanța socailă a acestui sport, că în anumite zone sociale și în sufletul multor copii și tineri fotbalul e așezat într-un loc special. E important așadar să creăm această infrastructură sportivă pentru fotbal la nivelul municipiului Baia Mare, iar aici să oferim posibilitatea și copiilor și juniorilor să activeze și, evident, să își vadă idolii pe stadionul din Baia Mare și nu la televizor.

Proiectul nostru este despre perfomanță, dar și scânteie pentru sportul de masă, pentru copii și juniori. Ne dorim un proiect serios și invităm pe toți cei care au contribuit la consolidarea fotbalului în Maramureș pe parcursul vremii să ni se alăture. Sunt bineveniți alături de noi și simbolurile vechii echipe și cei care au făcut performanță după 1990 și de curând.

Administrația locală îți asumă câteva investiții în acest sens. În primul rând, crearea bazei sportive pentru fotbal de la Liceul Aurel Vlaicu, cu cele două terenuri pe care le avem în debut de investiții, unul care va avea și tribune. Cred că așa vom reuși să gestionăm în mod corect partea de infrastructură care vizează Centru pentru copii și juniori, respectiv tot ceea ce înseamnă necesarul în vederea pregătirii sportivilor de la echipa mare pentru promovarea în Liga a 2-a. Dorința noastră este că creăm un centru pentru antrenament, să dezvoltăm o zonă educațională, în așa fel încât pe lângă o clasă de fotbal, pe lângă căminele care trebuie să fie zonă de cazare pentru cei care vin să facă fotbal, dar și să învețe în Baia Mare, să așezăm acolo o parte a Clubului Sportiv Școlar, cât și Liceul cu Program Sportiv, dar asta doar în momentul în vom avea infrastructura finalizată integral. Estimez în acest sens, la modul optimist, toamna acestui an, iar la modul realist, septembrie 2021.

Îmi doresc să ne raportăm la ceea ce înseamnă coroborarea pe infrastructura sportivă de mari dimensiuni, infrastructura rutieră și tot ceea ce înseamnă dezvoltare urbanistică nu doar a municipiului Baia Mare, ci a întregii Zone Metropolitane. Avem în acest sens proiectul aprobat de Guvernul României pentru reabilitarea Stadionului Dealul Florilor și vom face tot ceea ce înseamnă reparații, adaptări pentru a fi omologat în Liga a 2-a, dar în paralel proiectul nostru este să definitivăm mutarea limitei administrative a municipiului astfel încât zona dintre comuna Recea și Baia Mare să devină aria administrativă a orașului nostru, unde să dezvoltăm un complex sportiv care să cuprindă o sală polivalentă de 6000 de locuri, sală de antrenament de 1000 de locuri și alte facilități. Aste pentru ca zona dintre Recea și Baia Mare să devină una dedicată sportului, unde să așezăm într-un fel inima sportului băimărean.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.