Primarul Cătălin Cherecheș dă startul curățeniei de primăvară în Baia Mare!

Campanie de curățenie a început în Baia Mare. Primarul Cătălin cherecheș continuă proiectul Baia Mare curată!

„Curățenia de primăvară a demarat deja, însă oficial are loc în perioada 12 martie – 15 mai 2022. Sâmbătă, 12 martie 2022, efectuăm lucrări de răzuire, măturat manual și mecanizat, respectiv spălat cu presiune manual și mecanizat pe Bd. București, respectiv pe Bd. Unirii. Duminică, 13 martie 2022, operațiuni similare vor fi derulate pe Bd. Traian, respectiv pe Bd. Republicii (porțiunea cuprinsă între intersecția cu str. Vasile Alecsandri și până la intersecția cu Bd. Independenței).
Dragi băimăreni, vă rog să dați dovadă de înțelegere, să scuzați deranjul pe care îl creăm pe o perioadă limitată de timp, însă este nevoie de un efort susținut pentru a readuce în orașul nostru curățenia și ordinea cu care am obișnuit în ultimii 10 ani. Aștept să veniți în sprijinul nostru și să aveți bunăvoința să eliberați locurile de parcare indicate de către Poliția Locală pe aceste artere de circulație pentru o eficientă curățare a orașului nostru.
Alături de băimărenii gospodari: venim să ridicăm deșeurile vegetale pentru a ne asigura împreună că avem un oraș curat
În cadrul proiectului “BAIA MARE CURATĂ”, inițiat de mine, cu scopul de a eficientiza salubrizarea stradală a orașului, o componentă importantă este relația cu cetățenii. Venim în sprijinul băimărenilor gospodari care în fiecare primăvară își curăță și amenajează terenurile din zonele adiacente imobilelor de locuit. În fiecare an s-a constatat o deficiență în ridicarea promptă și organizată a deșeurilor vegetale și a altor tipuri de deșeuri ce rezultă din astfel de activități gospodărești lăudabile. Astfel, am dispus stabilirea și respectarea unui program clar de ridicare a acestor deșeuri, în special în zonele de case.
Ridicarea deșeurilor vegetale și voluminoase din zonele de case se va realiza în perioada 14 martie – 15 mai 2022, după următorul program:
Luni
– Cartier Valea Borcutului (între strada Victoriei și zona Livadă);
Marți
– Cartier Săsar (între străzile Nucului, Victor Babeș și Iuliu Maniu)
– Cartier Valea Roșie (între străzile Iuliu Maniu si Fierăstrăului )
Miercuri
– Cartierul Griviței (între străzile Fierăstrăului și 8 Martie )
Joi
– Cartier Ferneziu și Cartier Firiza
Vineri
– Cartier Orașul Vechi (între străzile Gheorghe Sincai, Vasile Lucaciu și Horea )
Sâmbătă
– Cartier Vasile Alecsandri – zona de case (între Bd. Republicii, strada Izvoarele, strada Mihai Eminescu, strada Universității și strada Vasile Alecsandri)
Duminică
– Cartierul Progresul (între străzile Vasile Alecsandri, Hortensiei, Culturii și 22 Decembrie).
Am rugămintea să depuneți la stradă, în zone accesibile, deșeurile vegetale voluminoase destinate colectării, exclusiv în zilele stabilite ca fiind destinate colectării pentru fiecare zonă/cartier. Cei care vor depune spre colectare deșeurile în alte zile decât cele stabilite, pentru a se putea institui o regulă și a pune în ordine gestiunea deșeurilor de acest tip pe raza Municipiului Baia Mare, sunt pasibili de sancțiuni potrivit prevederilor legale.
Vă mulțumesc anticipat pentru colaborarea în acest demers pe care îl facem pentru orașul nostru.” a transmis Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.