Primarul Cătălin Cherecheș :” În Baia Mare, încurajăm utilizarea autovehiculelor ecologice, prietenoase cu mediul!”

Primarul Cătălin Cherecheș :” În Baia Mare, încurajăm utilizarea autovehiculelor ecologice, prietenoase cu mediul!”

„Primele șase stații de încărcare, din cadrul rețelei transfrontaliere de transport ecologic, în Baia Mare, au fost realizate și pot fi utilizate de către cetățenii care dețin autovehicule electrice. Aceste stații sunt amenajate în Parcul Central, lângă Primăria Baia Mare, în parcarea de la Semilună, în parcarea de lângă Stadionul Municipal, în parcarea de vizavi de mall-ul Vivo, respectiv în parcarea de pe strada Minerilor, vizavi de Casa Căsătoriilor.

Cu bucurie, am urmărit zilele trecute una dintre primele utilizări ale stației de încărcare de lângă Primăria Baia Mare. Îl felicit pe băimăreanul care a achiziționat această mașină electrică, fiind un exemplu pentru noi toți, prin alegerea unui autovehicul prietenos cu mediul.

Alte nouă stații de încărcare urmează să fie amenajate, proiectul fiind la faza tehnică, urmând să fie pregătit caietul de sarcini pentru amenajarea stațiilor și achiziția echipamentelor, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu. Investiția este în valoare de 2.500.000 de lei, iar stațiile vor avea câte două locuri de parcare. Acestea vor fi amplasate în parcarea de pe Podul Viilor, parcarea de pe strada Culturii, pe Bd. Unirii (vizavi de centrul comercial Maramureșul), pe strada Progresului, parcarea de lângă Parcul Mara, pe Bd. Unirii, parcarea de la Finanțe, parcarea de lângă Piața Izvoarele, pe strada Victoriei, parcarea din Piața Universității, pe strada Victoriei, parcarea de la RFN și pe strada Gării, parcarea din Piața Gării.

Prin aceste investiții, urmărim creșterea gradului de utilizare a transportului ecologic și facilitarea utilizării vehiculelor electrice în interiorul orașului nostru. Încercăm astfel să contribuim și prin această metodă la reducerea problemelor generate de transportul rutier pe bază de combustibil neregenerabil, combustibil care este printre principalii poluatori ai aerului.” a declarat primarul , Cătălin Cherecheș.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.